Tredje og sidste del af menuen har ladet vente på sig, men som enhver anden god dessert, er det vigtigt at den kommer til sin ret, uden at blive overskygget af de øvrige retter. Derudover har den øvrige menu være så bombastisk, at det har været nødvendigt at have god tid til at fordøje det hele. Til desserten er der valgt en noget utraditionel ret, hvor vi lige blender de resterende bøf rester til en forfriskende "Meat Shake".


I tiden efter "Blueprint 2" og "God's Son", har de fleste folk mistet interessen for konflikten, ud over hip hop nørderne som dissekerer "Takeover" vs. "Ether" ad nauseam, er de fleste langt mere interesseret i de to kunstneres private anliggender. Hvor det især er deres kærestevalg, som bliver det nyeste samtaleemne i hip hop land.

Rent musikalsk, er de to kunstnere også så småt ved at stikke af i hver deres retning, mens Jay-Z erklærer sin afgang fra rap scenen med "The Black Album", er Nas så småt ved at færdiggøre sit første fuld-længde dobbelt album "Streets Disciple", og begynder allerede at snakke om sit næste projekt "NASDAQ Dow Jones".

På "The Black Album" er Jay bevidst omkring hvilket aftryk han ønsker at efterlade, inden han bukker ud for sidste gang. Det er sandsynligvis årsagen til at bøffen med Nas er visket helt ud af Jay's tekster, som hovedsageligt er centreret omkring sin karriere og hans mange bedrifter (hvor det at bøffe med Nas, ikke er en af dem - åbenbart). Ud over en masse generelle blæreraps, er der egentlig kun et nummer som decideret kan tydes som værende rettet mod Nas og deres bøf

Jay-Z (Moment of Clarity - The Black Album)
"My balls and my word is alls I have
Whatchu gon' do to me nigga, scars or scab?
Whatchu gon' box me homey? I can dodge a jab
Three shots couldn't touch me, thank God for dat
I'm strong enough to carry Biggie Smalls on my back
And the whole BK, nigga holla back"

Hvor "three shots couldn't touch me", er en reference til de tre "reelle" svar, som Nas rettede mod Jay da krigen var på sit højeste, med henholdsvis "Stillmatic freestyle", "Ether" og "Wanna Be Me".

Nas derimod, er langt fra klar til at lægge mic'en fra sig, og hans "Streets Disciple" album er præget af en langt mere "munter" (af mangel på bedre ord) stemning. Ligesom Jay, virker han dog også til at være ved at ligge konflikten bag sig. Hvorvidt det skyldes Jay's fredelige "The Black Album", eller han blot føler slaget allerede er vundet, så er det ikke mange referencer man kan finde, til deres tidligere så ophedet konflikt. Dog er Nas langt mere nådesløs, når først han går til værks, her med en svidende kommentar til Jay's offentlige persona

Nas (These Are Our Heroes (Coon picnic) - Streets Disciple)
"You Homey The Clown, bowtie, apple pie, Bo Jangles
But we love Bo Jangles, we know what he came through
But what's your excuse, duke? You talk "Black"
but your "album" sound like you give your nuts for a plaque
you don't ride for the facts like um, say Scarface
You don't know what you feel, y'all too safe
Election done came and went, y'all worked so hard for it
Huh, and in the end we all got dicked"

Med klare referencer, til både "The Black Album" og Jay-Z's nye modedille, som minder en del om mr. Bo Jangles, som er forbilledet for såkaldt "coon" adfærd, og Jay's mislykkedes "Rock the Vote" kampagne, viser Nas at han muligvis har lagt bøffen til side, men at han stadig ikke har meget til overs for sin nemesis. (Ovenstående linjer kunne dog også tilskrives Puff Daddy og dennes meget kendte "man servant", Farnsworth Bentley)

Jay-Z er officielt ude af rap-gamet, men markedet bliver alligevel oversvømmet med det ene gæstevers efter det andet, dog uden nogen som helst antydning af en Nas reference. Hans hiatus betyder desuden, at flere ser deres snit til smide nye bøffer på grillen, og generelt venter mange på JayHova's genopståelse, så han kan generobre sin plads blandt hip hoppens absolutte top.

I mellemtiden har Nas travlt med at promovere "Streets Disciple", og påbegynde det indledende arbejde til "NASDAQ Dow Jones" - som senere bliver til "Hip Hop Is Dead". Et "gammelt" track, som dukker op på 10 års jubilæet for "Illmatic", genantænder interessen hos nogle, som mener Nas så småt prøver at snigløbe Jay

Nas (Star Wars - Illmatic 10th year anniversary edition)
"Met a bad bitch dimples in her cheeks
She remembers Busy B battles when it was peace
Caught myself driftin in thought, cause now it's different I thought
Niggaz was raised off the shit I record
Like I was brought up off that Planet Rock
Kurtis Blow, James Todd Smith, Shannon Scott, LaRock in the jams
Why would they fuck with a don, "Jay-Hova" witness
Him and his co-defendants, I eat 'em like Lucky Charms
With two percent low fat milk, five percent pro black built
It's nothin mother had a motherfucker
I don't think about it niggaz talkin there's a lot of gossip
That I'm a prophet or I can't go back to my projects
Can I? Does a plant grow from a plant yes
Do trees grow from a forest MC's y'all are clitoris
Y'all niggaz roll with any click that's winnin any crew
Doin whatever's trendy, even they leave me too
Ain't enough room in this town
What is beef between ghetto word spitters with crowns, Star Wars
...
You got your positive shit like, Common Sense
But even he had drama with the Don Mega Cube
Acknowledge the words get twisted at times it's rules
What you think is different from the block whenever we feud
Fuck your pictures and your plaques your tours and autographs
...
Maybe the words get disrespectful now your niggaz check you
You 'gon let that nigga play you, you know we 'gon rep you
Next mornin every news channel and front page
Headlines another rapper was slayed, this is Star Wars"

Men de fleste er dog ikke i tvivl om, at nummeret stammer fra "God's Son" sessionerne, og bliver hurtigt glemt. Alt imens er Jay-Z dog så småt ved at brygge på langt større ting. Hans afgang fra rappen, er enten blevet den største joke, eller det største bluff-nummer fra en af verdens største entertainere, og den nylige offentliggørelse af hans stilling som CEO for det legendariske Def Jam Records, skal fejres med manér.

Med titlen "I Declare War - Power House Concert", er Jay klar med sin første koncert siden sin afgang, og alle i hip hop land snakker. Hvem er Jay efter denne gang, og vil han bruge mere energi på Nas, og begrave ham én gang for alle? Ingen er i tvivl, Jay er på krigsstien og nogen kommer til at bøde for at snakke lort mens Hova's karriere var på stand-by.

Resultat blev dog det diametralt modsatte, og som Jay gjorde det fire år tidligere på "Summer Jam 2001" scenen, bruger han Nas til at skabe en af de vigtigste begivenhedder i nyere hip hop historie

Jay-Z (I Declare War - Power House Concert)
"You know what I did, you know what I did for y'all, for Hip Hop?
I said fuck it, let's go Esco!"

Nas har muligvis "vundet" i mange folks bevidsthed, men det er Jay-Z som viser den største magtdemonstration, først ved at bestemme hvornår bøffen skulle kastes på grillen, og vigtigst af alt hvornår den skulle tages af.

"I Declare War" viser sig at være alt andet end en slagmark, og ender i stedet som en veritabel krammefest. Selvom Jay's håndsrækning, bliver velmødt og respekteret af de fleste, er Nas dog knap så heldig i kritikken. Mange anser den nye alliance, som en falliterklæring fra Nas' side, da det umiddelbart efter koncerten offentliggøres at hans næste album udkommer under Def Jam - og vigtigst af alt under et nu Jay-Z styret label.

Hvor Nas måske blev anset som "lyrisk" vinder af krigen, bliver Jay-Z hurtigt anset som den klogeste af de to. Ikke alene har han styret slagets gang, men i sidste ende kan han egenhændigt bestemme hvorvidt Nas overhovedet kan udsende nyt musik.

De to nyfunde BFF's, er nærmest uskillelige efter den berygtede koncert. Da der ikke længere bliver ventet på nye angreb fra de to slagsbrødre, er snakken i stedet gået ind på hvornår (og vigtigst af alt hvor), de to endelig kan slå pjalterne sammen. "Æren" tilfalder Nas' "Hip Hop Is Dead", og nummeret "Black Republican", som én gang for alle skal cementere de to's nyfundne alliance og magt.

Selvom alt virker lovey dovey mellem de to MC's, spekulere mange dog stadig - og der går ikke lang tid før Nas igen slipper fordækte skud.

Nas (Success - American Gangster)
"Worst enemies wanna be my best friends
Best friends wanna be enemies, like that's what's in
But I don't give a fuck, walk inside the lions den
Take everybody's chips, about to cash them in
Up your catalog dawg, mine's worth to much"

Referencen kan ikke være til at tage fejl af, og selvom en del af det kan tilskrives Cormega, udvises der en klar mistro til Nas og Jay-Z's nyfunde venskab - og så endda på Jay's eget album.
Og selvom Nas' egen musik, er strippet for Jay referencer, griber han igen chancen så snart den byder sig

Nas (I Do It For Hip Hop - Theatre Of The Mind)
"They say I'm so low key, I'm socially awkward
Only niggaz who really know me, who I talk with
They smile in the light, hate in the dark
You call it beef, to me, it's just a fuckin walk in the park
'Cause you are who you are when nobody's lookin
That's who you are, so when the cash and the cars is gone
the day after tomorrow, don't be askin to borrow
Ski mask it hard, like the way you rap in your bars
I can ride on you and whoever, devise new endeavors
...
It's like rap, some just buzz, some will attack
Compromise their own life in fact
Sixteen years since my first sixteen
Pardon the rest of my niggaz...but I'm the best who's ever did it!"

Med flere klare referencer til deres tidligere bøf, begynder det at blive klart for de fleste, at Nas og Jay-Z "venskab" ikke kan være meget andet end et spil for galleriet. Der har da heller ikke været flere kollaborationer siden, hvor den mest notable omission af Nas, har været på Jay-Z's nyeste "homage" til Nas på "Empire State Of Mind" - et nummer som Nas har nægtet at udtale sig om i flere interviews.

Bøffen er definitivt slut, men spekulationerne bobbler stadig under overfladen. Flere signaler fra Nas tyder på en knap så venskabelig relation som først fremstillet, og mange læser stadig referencer til Jay-Z i selv hans nyeste numre. Hvor især ét nummer, fra "Distant Relatives" har fået mange til at spidse øre, og undre sig over hvorvidt Nas og Jay endnu engang vil gå head to head

Nas (Friends - Distant Relatives)
"Look what's it come to
Our rapport's good no more
We was good before
Till I saw what type a dude you took me for
We had a chance to take paper down
What I took was more
Because of hatred
Opportunity wasted"