Så er der endelig nyt fra "Århus Took It" lejren, og heldigvis handler det om langt vigtigere ting end Mads "StreetMass" Ebdrup, nemlig musikken.


Så without further ado, Århus Took It 2010 lineup

US
AZ, Termanology, Jean Grae, Pharaohe Monch, Masta Ace, Ruste Juxx og Torae & Marco Polo

DK
Kasper Spez, Pede B, Odense Assholes, Fler Farver, DeePee, Mikkel Mund og M-Cnatet

+ Dansk Rapkavalkade 1988-2010
MC Einar, Rockers By Choice, Flopstarz, Bossen & Bumsen, Al Agami, YB, Tue Track, Joker Mumle & Jazzy Haz, Østkyst Hustlers, Faktaposen, Den Gale Pose, Rent Mel I Posen, Outlandish, Sund Fornuft, Jokeren, Niarn, Per Vers, UFO Yepha, Jøden, Majors, Jooks, Pede B, Supajan og Kasper Spez, godt styret af DJ Static.

Endnu engang, lader det til at Took It bliver en dansk affære, i og med det er rimelig tydeligt at de Amerikanske acts er sat lidt på sidelinjen. Uden et decideret "stort" navn fra Amerikansk side, bliver det spændende at se hvor mange fra djævleøen, som vil foretage pilgrimsrejsen - specielt hvis man ikke er interesseret i Dansk rap. Det er en lidt ærgerlig tendens, som på den ene side, holder Took It tæt på de danske hip hop rødder, men samtidig fremstår som en festival, der har svært ved at følge med tendenserne.

For både Masta Ace og Monch er det tredje gang de gæster Took It, det er en ærgerlig statistik når mange kan nævne mindst 20 rappere af deres kaliber, som sandsynligvis ikke ville have sprængt budgettet (ikke at jeg har nogen reel indsigt i prisen på en undergrundsrapper, men jeg tror i forstår pointen). Derudover er navne som Jean Grae og AZ, desværre booket 5-6 år for sent, og deres relevans er så småt ved at formindskes - sammen med deres færdighedder (real talk - som man siger). Tilbage står så Term, Ruste og Torae, som alle mere eller mindre repræsenterer den samme genre af hip hop, hvilket i sidste ende resulterer i et noget kedeligt lineup.

Hvor er vesten, syden og ikke mindst alt det i midten? Hvor er Phonte, Roc Marciano, Problem, Freddie Gibs, Blu, Murs, Lyrics Born eller andre kunstnere af deres "status" og kaliber, og hvorfor skal vi absolut genbruge de samme genrer og artister, når nu der er mulighed for at showcase alle hip hoppens aspekter - jeg forstår det simpelthen ikke.

Prisen for arrangementet spiller selvfølgelig en kæmpe faktor, og med en pris på kun 350,- for alle tre dage, kan man ikke tillade sig at klage over lineuppet. Man kan dog undre sig over hvor mange flere navne som kunne have været på plakaten, hvis bare prisen var 150,- dyrere. Og man har stadig lov til at håbe, at der bliver tilføjet et par ekstra navne de kommende uger/måneder.

Desværre vil dette indlæg sikkert opfattes af mange som hate, eller endda et angreb mod det store og flotte arbejde folkene bag Took It udfører, det er det ikke - tværtimod.