Monsta Island Czars - The Next 1.000 Years

Monsta Island Czars (eller blot M.I.C.), blev første gang introduceret på MF DOOM's debut "DOOMSDAY" fra 1999. Umiddelbart efter blev det offentliggjort at M.I.C. var gået i studiet for at indspille deres debut, først blev titlen offentliggjort (The Next 1.000 Years), så blev der lækket et par numre, endelig kom tracklisten samt en endelig udgivelsesdato (22 maj, 2001), og til slut.... intet. Enhver omtale om udgivelsen forsvandt nærmest ud i den blå luft, og pludselig kom "Escape From Monsta Island" - deres egentlige debut, men uden nogen af numrene fra "The Next 1.000 Years".

Som nævnt er M.I.C. en rap gruppe bestående af MF DOOM, derudover består gruppen af MF Grimm og et væld af andre rappere, som jeg ærlig talt ikke kender meget til. Fælles for alle er dog, at de i denne sammenhæng alle påtager sig navne/roller, som sci-fi monstre - hovedsageligt fra Godzilla universet.

"The Next 1.000 Years" er efterhånden blevet lidt af en "urban legend" og ingen promoer eller lignende blev nogensinde lavet. Albummet er heller aldrig blevet lækket, og man finder heller ingen svar ved at læse nogen af de få interviews der er med M.I.C's medlemmer. Til trods for den store interesse i alt hvad der har med DOOM at gøre, så er der ikke engang nogen som har forsøgt at samle albummet... indtil nu.

Ud fra den offentliggjorte tracklist, er det lykkedes mig at opspore alle numrene (på nær ét), som skulle have optrådt på "The Next 1.000 Years". Nogle af numrene er direkte fra M.I.C. lejren, da de i sin tid lækkede et par af dem, andre er fra andre regulære udgivelser, mens de fleste er fra white label 12" - det jeg prøver at sige er at lydkvaliteten er svingende, men det klæder netop denne udgivelse super godt.

Da jeg oprindelig har dækket denne udgivelse på tobeannounced, florerer der allerede en udgave af "The Next 1.000 Years", dog med 2 manglende numre. Nu har jeg så fundet et af de numre, og mangler derfor kun nummeret "On The MIC" - og så har jeg også lige lavet et sejt cover, til lejligheden. Så når i deler den med venner og bekendte (og det kommer i til), så husk hvor i har fået den fra.

Albummet er vintage DOOM når han forvandler sig om til King Ghidora, bland det med støvede hysteriske produktioner og 6 andre MC's der får deres Godzilla på, og man er garanteret avant-garde rap af den bedste slags.