Tru Life - Ghetto Inmates


Da jeg tidligere på ugen læste at Tru Life skulle afsone 10 år for manddrab, kom jeg med det samme til at tænke på to ting; 1) hvad blev der egentlig af hans Def Jam/Rocafella debut og 2) at jeg havde et rimelig fedt album med ham liggende, som vist nok var unreleased.

Inden vi når så langt, er det måske lige på sin plads at grave lidt dybere i hvem Tru Life egentlig er, idet nogle af jer måske aldrig har hørt om manden, der tilbage i 2005 fik Jay-Z til at proklamere "somebody, get this kid in front of a camera" for derefter at underskrive en "six-figure deal" - som de så smukt kalder det "over there".

Det var dog ikke første gang Tru Life havde fået sit livs tilbud, og allerede i 1999 havde han sikret sig en kontrakt hos Dreamworks Records og fik efter alt at dømme muligheden for at lave sit drømmealbum, hvor det blandt andet blev offentliggjort at Nate Dogg, Dr. Dre, Battlecat, Kurupt, Too $hort, The Neptunes og Bizzy Bone, ville være at finde på debutten, under navnet "Cryin' Out Loud".

Desværre for Tru Life, blev albummet dog droppet. Efter eget udsagn var Dreamworks ikke klar "to do black music", men vedvarende rygter fortæller at han blev droppet på grund af en dårligt håndteret bøf mellem ham selv og Mobb Deep, som den blev foreviget på Beef DVD serien. "Cryin' Out Loud" er aldrig blevet lækket, og det kan tænkes at albummet slet ikke nåede så langt i processen som at blive færdiggjort.

Året er nu 2001 og Tru Life står uden pladekontrakt, og det skulle så være nu at dagens album kommer ind i billedet, nemlig omkring 2004, hvis altså man skal tro på diverse blogs. For efter alt at dømme, så har Tru Life aldrig indspillet et album som hedder "Ghetto Inmates" og det til trods for rimelig vedvarende påstande derom, endda på hans egen Wikipedia side.

Men hvis man graver lidt, så vil man hurtigt finde ud af, at der absolut ingen information er at finde omkring dette album, og at det med stor sandsynlighed blot er en Internet bootleg, muligvis skabt for at skabe lidt hype omkring Tru Life, på et tidspunkt hvor luften var ved at gå ud af Def Jam/Rocafella ballonen.

De første fremkomster af albummet på Internettet, har jeg kunne spore tilbage til 2008, hvor det lavede sine første runder på diverse blogs og fora. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at dette godt kunne være et officielt album, men den nuværende information omkring det, er dog af så mangelfuld karakter, at det må kategoriseres som en bootleg af et ubekræftet unreleased album.

Hvis man alrig har hørt om Tru Life, og man er fan af gritty east coast blandet med nogle gode hooks, så skal man ikke snyde sig selv for at tjekke denne her ud, da der ligger nogle perler i blandt. Fans af Tru Life, har sikkert allerede denne her liggende på harddisken, hvis ikke, så skynd dig at hente den ned - it won't dissapoint.

*Random fact: Tru Life var oprindeligt manden som skulle samle Nas og Jay-Z efter deres velkendte bøf, dette skulle være foregået på et remix af hans track "New New York".