Det skal ikke komme bag på nogen, at Big Boi, for mit vedkommende, har været Roskilde Festivalens absolutte hovednavn, både med hensyn til hip hop programmet, men også generelt fordelt over alle kunstnerne, og det var da bestemt heller ikke kun hip hoppere som var troppet op, for at se den ene halvdel af Outkast give den gas, idet et tætpakket Arena, omringet af publikummer så langt som øjet kunne se, havde valgt at se hvad Atlanta veteranen havde at byde på denne solrige søndag på Roskilde Festival.


Big Boi, som kørte et klassisk hip hop setup, med én backup rapper og én DJ, indtog Arena til massiv jubel fra publikum, som så ud til at kende deres Outkast, idet numre som "ATLiens", "Rosa Parks" og "So Fresh, So Clean", blev mødt med stor entusiasme over hele Arena gulvet. Det var dog først fem numre inde med "Ms. Jackson", at Big Boi for alvor fik indfanget hele publikummet, både inden og uden for Arena, idet hele publikummet sørgede for, at tage sig af André 3000's del.

Inden man dog kunne nå at savne Big Boi's bedre halvdel alt for meget, valgte han klogt nok at fokusere på sit eget solo materiale, som publikum i særdeleshed også var kommet for at høre. "General Patton" efterfulgt af "Daddy Fat Sax" og ikke mindst hittet "Follow Us", satte yderligere gang i publikum, hvilket Big Boi helt bestemt bemærkede, idet han kommenterede det store fremmøde og den flotte modtagelse.

Efter en ny runde Outkast numre i form af blandt andre "Bombs Over Baghdad", "Southernplayalisticadillacmuzik" og særligt "The Way You Move", så ventede publikum kun på "Shutterbug" for at afslutte den fest, som Big Boi havde budt på denne søndag. Og "Shutterbug" kom da også, men ikke før "For Yo Sorrows" havde varmet publikum ordentlig op. Hvis man dog troede koncertens højdepunkt var nået, så kunne man godt tro om igen, idet "Kryptonite", "Tambourine" og "You Ain't No DJ" sluttede koncerten af med manér, mens backup rapperen tog billeder af publikum som kastede ATL håndtegn.

Lyden var, som man desværre kunne forvente sig af en hip hop koncert på Arena, temmelig rungende og med lidt for meget bas. Det var virkelig en skam, for Big Boi bød på et energisk show, som havde fortjent en lidt strammere lyd, så han ikke fremstod så fjern deroppe på den store scene. Nærvær var der dog masser af, og Big Boi leverede uden tvivl, den bedste US hip hop koncert ved dette års Roskilde Festival.