Så kom dagen hvor hip hop for alvor skulle stå sin prøve som selvstændig genre på Roskilde Festival. Som der efterhånden er for vane, blev der således præsenteret hele fire prominente navne efter hinanden på Cosmopol scenen, hvoraf den kære Action Bronson var den første.

Ovenpå en noget skuffende oplevelse på Loppen, var forventningerne ærlig talt i bund. Dengang formåede en forpustet, svedende og lettere ekstatisk Bronson kun at levere knap 20 minutter, overfor et lettere måbende publikum, som han havde ladet vente ALT for længe.

Denne dag skulle dog heldigvis vise sig at være ganske anderledes, idet Bronson træder ud til tonerne af Manfred Mann's Earth Band's "Blinded By The Light" og benytter muligheden for at åbne med "72 Virgins", som efterfølgende går over i "Rare Chandeliers", før han bevæger sig over i materialle fra hans nyeste EP.

Selvom denne ellers er blevet kritiseret en del, fungerede numrene perfekt live, og både "No Time", det Wiz Khalifa assisterede "The Rockers" og ikke mindst "Strictly 4 My Jeeps" gik rent igennem, hos et publikum som tydeligvis faldt for Bronsons massive charme og stensikre levering, hvor hvert et ord gik rent igennem.

Godt og vel halvvejs kunne man dog godt mærke at Bronsons fysiske udholdenhed var ved at nå sit bristepunkt, men heldigvis havde han taget Meyhem Lauren med, som fint kunne afløse med 2 selvstændige numre, uden at det tog momentum fra koncerten. Faktisk fungerede det som et godt afbræk, og publikum virkede ekstra oplagte under anden halvdel af koncerten hvor vi blandt andet fik det fantastiske "Steve Wynn", "Shiraz" og hans vers fra A$AP Rockys "1 Train".

Selvom det var tydeligt at en stor del af publikum var kommet for at se Joey Bada$$, kunne man ikke andet end at overgive sig til Bronsons karismatiske fremtoning. Taget i betragtning af de øvrige gæster i huset, var det dog ærgerligt at eksempelvis "1 Train" ikke fik Bada$$ og Danny Brown lokket ud på scenen, og det havde uden tvivl hevet koncerten op på et helt andet niveau.

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at Action Bronson leverede 45 minutters stensikker og karismatisk rap, som det var svært at sætte en finger på, også selvom man til tider savnede lidt "theatrics" som han også er kendt for... eksempelvis en vejrmølle, et judo flip eller bare et leg-sweep.