Lynn Hirschberg - M.I.A.’s Agitprop Pop

Ugens SPOL OP!, er måske en lidt sen en af slagsen, og skulle måske endda have været kategoriseret som en menu i Bøfhuset - men nu har M.I.A. ikke særlig meget med hip hop at gøre, så jeg ville egentlig ikke give hende for meget spalteplads på bloggen. Dette er ikke en sen påmindelse om at se hendes nyeste musikvideo til tracket "Born Free", som i kan se foroven. Ej heller, er det en hyldest til M.I.A som kunstner, og hendes indtil videre imponerende musikalske formåender - tværtimod, kan man næsten sige. Dette er derimod en opfordring til alle, om at læse en spændende og dybdegående artikel/analyse af M.I.A, som hun fremstiller sig selv uden for musikken - og ikke mindst, som hun ønsker at fremstille sig selv i musikken. Artiklen er lang, meget lang, så afsæt dig god tid, inden du giver dig i kast.

Artiklen er til alle dem, som synes at ovenstående musikvideo er grænseoverskridende og provokerende, til alle dem, som synes M.I.A. er et fantastisk politisk talerør, og til alle os, som rent faktisk synes en sådan selv-iscenesættelse er lidt klam - uanset om musikken er fed, eller ej.

Læs artiklen her, og se M.I.A.'s Twitter svar her.

M.I.A. - Haters
Umiddelbart efter artiklen, leaked M.I.A. et nyt track, som ikke overraskende hedder "Haters". Om det er et nummer hun har lavet specielt til lejligheden, eller om hun blot har haft det i gemmerne til den dag nogen prøvede at kalde hendes bluff, skal jeg ikke gøre mig klog på - uanset hvad, er det fedt track.