Selvom Noreaga, og i mindre grad Capone, ikke er bange for at afprøve nye ting - rent musikalsk, har de to garvede veteraner alligevel valgt at holde sig til det gamle, og forsøger sig (som så mange andre) med en nyfortolkning af deres nu 13 år gamle klassiker "The War Report".


Med en gendannelse i 2009, og udsendelsen af den noget forvirrende og rodet "Channel 10", kunne man frygte at Capone-N-Noreaga aka. CNN, blot forsøgte at holde fast i fordums storhed, hvor den eneste reelle lighed med det oprindelige produkt er titlen, men heldigvis er det langtfra tilfældet.

Ikke alene har CNN valgt det helt rigtige tidspunkt at udsende "The War Report 2" på, under en periode i hip hop, som langt hen ad vejen minder om tendenserne i 97. Men de har også haft den rigtige vejledning og tilgang til projektet, noget som de kan takke Raekwon for, som desuden udsender "The War Report 2" gennem sin egen distribution "Ice Water". Det er selvfølgelig meget fint at de har fat i den lange ende, hvad angår tidspunkt og tilgang, men alt dette er underordnet, hvis ikke det musikalske produkt også lever op til forventningerne... det gør det - og mere til.

Fra starten af albummet, står det klart at de begge er langt mere fokuseret, end på makværket "Channel 10". Og selv om det er trist at det uofficielle "tredje" medlem af CNN - Tragedy Khadafi, er fraværende, så har deres nye samarbejde med Raekwon båret frugt, og han udfylder fint pladsen som styrmand for projektet. Det er da også med Raekwon ved deres side, at man finder nogle af de mest interessante skæringer, hvor særligt "The Oath" skiller sig ud.

Rollen som 2'er, overskygger heldigvis ikke udgivelsen, som ikke læner sig for meget op ad den oprindelige "War Report's" opbygning, både tematisk eller indholdsmæssigt. Der er dog indkorporeret nogle velvalgte referencer, hvor særligt inkluderingen af "Live On, Live Strong pt. 2" er et godt valg. Hvor den oprindelige "Live On, Live Strong" var rettet til den dengang fængslede Capone, er "Pt. 2" et åbent brev til Tragedy, og om hans indflydelse for CNN. Det er en ærlig og smagfuld hyldest, som forhåbentlig kan åbne op for nye kollaborationer.

Heldigvis er det lykkedes CNN at skabe en værdig opfølger til deres nu klassiske debut, til trods for den fraværende Tragedy. Og Med "OB4CLII", "Marcberg" og nu "The War Report 2", kan man igen tro på en regulær renæssance af grimey kvalitetsrap, som man husker det. Nu kan man blot håbe på de griber chancen og satser butikken med et "The Reunion 2", hvor de endnu engang slår pjalterne sammen med Tragedy. Uanset hvad, vil "The War Report 2" være i meget tung rotation, mange år frem.


Feelings (Unreleased)

The Street's Got A New Face (Unreleased)