Så er jeg tilbage. Efter en dejlige uge med +40 grader på Cypern, føler jeg mig totalt afstresset og klar til at gøre denne her blog, en tand bedre end de andre.


Juli og August er kendetegnende ved at være "agurketid" på nyheds fronten, noget som også kan mærkes i hip hop land. Derfor var overraskelsen stor, da jeg efter blot en uges ferie, følte jeg var gået glip af en hel del.

Først har der været Wyclef's kandidatur som President for Haiti, som jeg først troede var en joke, men som derefter gik op for mig var grav alvorligt. Det ville overhovedet ikke overraske mig, hvis han gik hen og vandt... jeg tror dog ikke Wyclef har brug for det ego-boost.


Kanye har endnu engang formået at komme på alles læber, først med hans hylende morsomme Twitter profil, som overgår alle forventninger. Dernæst med hans sindsygt imponerende 90 sekunders video for "Power", som allerede er blevet gennemanalyseret, og sikkert bliver det igen og igen (ord til Illuminati).

Det er dog ikke kun Kanye som kan få folks øjenbryn til at løfte sig, for når Ice Cube rapper, så bliver der lyttet. Og på hans nyeste single "Drink The Kool-Aid", er der vist ikke tvivl omkring hans holdning til både Dr. Dre og Eminem. Selvom Cube nægter der skulle være nogen onde intentioner bag, så ville en 10 år yngre Eminem ikke have været i tvivl.

Ice Cube - Drink The Kool-Aid (bedøm selv)

Så er der selvfølgelig Chippy D's aka. Montana Fishburne aka. Laurence Fishburne's datter, som har valgt at hoppe ind i en karriere som hardcore porno skuespillerinde, og så endda på farmands fødselsdag.... ouch. Hvad rager det en hip hop blog? Ikke rigtig noget, bortset fra at manden som tager "mødommen" også har lavet en rap video med hende.

Bun B kan derimod ikke gøre meget forkert lige for tiden, og det har The Source (ja, de findes stadigvæk) valgt at hylde. Idet det allerede er blevet offentliggjort, at hans nyeste plade "Trill OG" kommer til at modtage de eftertragtede 5 mikrofoner, eller er de nu så eftertragtet alligevel? Husker i hvem som modtog "æren" sidst? jeps, det var Lil' Kim med den noget middelmådige (og til tider meget dårlige) "The Naked Truth", som fik mange til at råbe vagt i gevær. Nu ser det ud til at Bun B modtager samme behandling, idet "Trill OG" allerede har delt en stor del af hip hop land, hvor den nyere generation har påbegyndt en brav kamp med Illmatic puristerne.

Bun B har da også allerede svaret på tiltale, og det bliver spændende at se om "Trill OG" er den tidsløse klassiker, som den hermed er blevet gjort til.

Bun B - B.M.F. Freestyle

Her i Danmark sker der også lidt, idet det er lykkedes for producer-ekstraordinære K-V, at få spillet et af sine numre på DJ Premier's "Live From HQ", hvilket selvfølgelig er en super eksponering for hans kommende projekt "The Résumé", der udkommer i efteråret 2010.

Læs alt om det meget interessante projekt på K-V's egen blog, som bl.a. har Slum Village, Chaundon, Doo Wop, Royce Da 5'9, Prince Po og Pace Won på tracklisten. Og husk at støtte op omkring det, når det engang rammer masserne.

K-V & Chaundon - Ambitions of a Writer (som nu har fået "the official Preemo og SPOL OP! co-sign")