Så er det endelig blevet tid til at introducere et nyt element på bloggen, som forhåbentlig bliver en fast del, på lige fod med "Det grønne bord" og "SPOL OP's Bøfhus". Det drejer sig i denne omgang om en serie indlæg, hvor jeg retter fokus mod en (nogle) producer(e), som har haft en vigtig indflydelse på hip hop musikken.


I den sammenhæng fremhæver jeg 15 numre, som på den ene eller måde repræsentere det bedste, eller mest banebrydende, som den (de) givne producer(e) har kreeret. Det handler derfor ikke om at finde de mest "hemmelige" eller obskure numre, men derimod nærmere om at showcase karrieren.

Som introduktion til det nye element, har jeg valgt at hive fat i en produktionsduo, som tit og ofte er blevet kritiseret for deres indflydelse på midt halvfemser hip hop lyden, til trods for at stå bag nogle af de absolut bedste skæringer i hip hop land, nemlig The TrackMasters.

The TrackMasters består af Poke og Tone, og selvom det umiddelbart er ved at være et stykke tid siden man sidst har hørt fra duoen, stod de i perioden mellem 93 op til årtusindeskiftet bag nogle af de største hits, på hip hop såvel som R&B scenen. Netop deres tilknytning til R&B scenen, gav dem et noget ufortjent ry blandt hip hop politiet, som mente hip hoppen var ved at blive lidt for mainstream. En følelse som kom særligt til udtryk da Nas' "It Was Written" ramte gaden, til en meget kritisk modtagelse. Det til trods for, at det var deres under-label af Columbia - TrackMasters Entertainment, som i første omgang signede Nas (og udgav Illmatic!), og 50 Cent (før han blev skudt).

The TrackMasters bliver mest af alt husket for deres rolle i "Jiggy" eraen, og en del af deres produktioner deler stadig i høj grad hip hop land. Der kan dog ikke være nogen tvivl om det aftryk de har efterladt sig i hip hop landskabet - selvom de tit og ofte bliver overset, og glemt.
  1. Kool G. Rap - Ill Street Blues (1992)
  2. Big Daddy Kane - How U Get A Record Deal (1993)
  3. The Notorious B.I.G. - Juicy (1994)
  4. LL Cool J - I Shot Ya (remix) (1995)
  5. Nas - If I Ruled The World (Imagine That) (1996)
  6. Various - Hit 'Em High (The Monstars' Anthem) (1996)
  7. The Firm - Desperados (1997)
  8. Jay-Z - Wishing On A Star (1997)
  9. Method Man - Break Ups 2 Make Ups (1998)
  10. Slick Rick - Me And Nas Bring It To You Hardest (1999)
  11. 50 Cent - Ghetto Qu'ran (1999)
  12. Nature - Man's World (2000)
  13. LL Cool J - Fugedabowdit (2000)
  14. Jay-Z - Jigga That Nigga (2001)
  15. Wu-Tang Clan - Back In The Game (2001)
  16. Nas - Drunk By Myself (2002) (BONUS)