Endnu en uge, endnu en hip hop relateret ting, som er værd at tjekke op for. Denne gang i form af et indslag fra en anden blog, længe leve dovenskab og genbrug.

Reggie Osse aka. Combat Jack har nogle af jer måske hørt om, enten via andre blogs såsom byroncrawford.com og dallaspenn.com, eller måske bare gennem hans egen blog daily-math.com. Hvis navnet derimod ikke siger jer en skid, er en lille bio måske på sin plads.

Combat Jack, som han umiddelbart best kan lide at kaldes, er tidligere advokat/jurist for Def Jam. Hans mange års erfaring med sample godkendelse, kontraktuelle forhold og generelt papirnusseri inden for musikbranchen, har gjort ham til en regulær vidensbank omkring de ting som foregår bag kulisserne. Hvor han i midt til slut halvfemserne har stået bag nogle af de vigtigste og største pladekontrakter, inden for Def Jam lejren - heriblandt Rocafella, er han idag langt mere optaget af at skabe et navn omkring sig selv. Som dedikeret fuld tids "hip hop head" har han derfor givet sig i kast med et væld af andre hip hop relateret projekter, og lagt papirnusseriet bag sig.

Combat Jack ved som sagt en masse om den anden side af musikbranchen, den side som alle ved eksisterer, men som ingen rigtig snakker om - omend for at svine den til. Derfor er det altid super interessant, når en mand af hans baggrund vælger at fortælle 25 historier om nogle af de største numre inden for hip hop (eller i hvert fald midt/slut halvfemser perioden), som det er tilfældet i et indslag på complex.com.

Ikke alle historier er lige interessante, og enkelte er fortalt før, men der er helt klart en ting eller to man ikke var klar over. Jay-Z historierne er besøget værd alene, og dem er der mange af.