Ice cube ER vesten, det har han været siden sine NWA dage, og så længe han udgiver musik vil det nok forblive på den måde. Med sine to sidste udspil i form af "Laugh now, Cry Later" og "Raw Footage", har han bevist at han stadig kan diktere lyden af vest kysten, og faktisk har gjort det de sidste 20 år.

Med "I Am The west" er Cube endnu engang parat til at fremlægge sine visioner for lyden af vesten, denne gang anno 2010.

Første halvdel af albummet er præget af et decideret "club feel", med et meget syntetisk og mekanisk lydbillede, som ligger meget lang fra den gængse opfattelse af hvordan west coast musik bør lyde. Netop dette lydbillede, får en del af numrene til at fremstå decideret formålsløse og værst af alt indholdsløse, for Ice Cube har ikke meget nyt at fortælle, hvor den sociale kommentering og kreative blær, er udskiftet med linjer som "Try and Google me bitch, I ain't ghetto I'm urbanian" - gab.

På "I Am The West" bliver det da også hurtigt klart, at Ice Cube først og fremmest vil positionere sin status som vest kystens frontløber, med alt hvad dette indebærer, også selvom det betyder han må tilpasse sin lyd drastisk, og træde nogle folk over tæerne

"If Jay-Z can rap about the NYC
Why can't i talk about the things I see
Without alicia keys, without going RnB
This ain't Motown, this is R A P"

"niggaz around the world that think they wanna bang
don't get the ass caught up like Lil' Wayne"

"I ain't the Doctor! - This ain't the patient
This ain't that nigga always on vacation
This ain't no white boy's rehabilitation"

Faktisk tror jeg aldrig jeg har hørt Ice cube kalde så mange rappere ud, og albummet er generelt spækket med skjulte og direkte referencer rettet mod et væld af rappere. Det virker underligt, malplaceret, formålsløst og værst af alt... forceret.

Sidste halvdel af albummet bevæger sig i højere grad hen mod den lyd, og det energi niveau man normalt kan (burde) forvente sig af Ice Cube, dog forbliver hans sociale kommentar rimelig simpel, og så endda over halvfesne produktioner, som er en generel tendens på hele albummet. Albummet formår aldrig at skabe noget momentum, og de få numre som viser noget form for potentiale, er af så lav en kaliber fra hvad man normalt kan forvente sig af Cube, at albummets genlytningværdi er nærmest non-eksistent.

Hvis Ice Cube ER vesten, så rykker jeg nok østpå indtil han kommer på bedre tanker.