Madvillain - Madvillainy Preview 11/02

Lad mig først lige klargøre at følgende udgivelse også går under navnet, "Madvillain Advance", "MF DOOM and Madlib are Madvillain" og "...Are Madvillain". Ovenstående titel er dog den "originale", som den er blevet døbt af Stones Throw - som må siges at have det sidste ord hvad det angår. Så hvis man har den liggende i forvejen, så kan man godt tage og omdøbe den i en fart.

Båndet er lavet af Madlib selv, som privat mixtape han tog med sig på en tur til Brasilien. Hvordan og hvorledes båndet endte på Internettet, vides ikke umiddelbart, men hverken tracklist eller info om numrene, var at finde nogen steder. Der gik derfor ikke længe før folk selv gav sig i kast med diverse titler til numrene og ikke mindst selve "udgivelsen", i et sådan omfang at det nærmest blev umuligt at finde hoved og hale i det hele.

Problemet viste sig da også at komme Stones Throw for øre, som derfor lavede en specifik side på deres hjemmeside, hvor man kunne læse de korrekte titler på numrene, samt se præcis hvor mange numre det drejede sig om. Siden er nu pillet ned igen, så i må tage mit ord for at numrene stemmer 100% overens med Stones Throws egne anvisninger.

Da Madlib i 2008 beslutter sig for at remixe "Madvillain" albummet, og kalde det "Madvillainy "2" The Madlib Remix", tænker Stones Throw det er en god mulighed for at give fansene lidt ekstra. De laver derfor et utrolig flot og rimelig dyrt box-sæt, som kun bliver produceret i det antal som bliver bestilt. I dette box-sæt inkluderer de det pågældende bånd og omdøber det "Madvillain Demo Tape", men af uransagelige årsager gør de selv det de tidligere har kritiseret, og ændrer på båndet ved at fjerne nogle numre.

"Udgivelsen" vi står med her, repræsenterer derfor det helt oprindelige bånd, som det i sin tid blev bekræftet af Stones Throw - derfor jeg beholder den originale titel. Madvillain box-settet er dog også rimelig sjældent - eller rettere pisse dyrt, og det er aldrig offentliggjort hvor mange der nåede at blive produceret, så en fysisk kopi af "Madvillain Demo Tape" er ikke sådan lige at komme efter. Her har i dog hele båndet, som det i sin tid tog sig ud, da Madlib havde det med til Brasilien.