The 45 King - Put The Funk Out There LP (unofficial promo release)


DJ Mark The 45 King, eller blot The 45 King (som han har kaldt sig i en del år efterhånden), er måske ikke en producer hvis navn alle lige kan genkende, specielt hvis man ikke rigtig har fulgt/opsøgt hip hop fra slutfirserne/start halvfemserne. Ud over at være "stifter" og medlem af The Flavor Unit, blev han særligt kendt for sine mange break-beat plader, hvor i særdeleshed "The 900 Number" skabte ham megen opmærksomhed.

The Flavor Unit var et kollektiv af MC's og én producer (The 45 King, duh), som blandt andre talte Queen Latifah, Apache (RIP), Chill Rob G, Lakim Shabazz og Freddie Foxxx. Selvom det umiddelbart var Mark, som varetog The Flavor Unit's interesser de første par år, fører et stofmisbrug til, at Queen Latifah overtager styringen og viderefører Flavor Unit navnet over i hendes eget management selskab "Flavor Unit Management", som ender med at blive et ret så succesfuldt foretagende. Netop stofmisbruget, er en af årsagerne til at 45 King ikke får ordentlig fodfæste med sin solokarriere og i sidste ende mister en pladekontrakt hos Warner.

The 45 King bruger derefter tiden med diverse remix projekter og enkelte produktioner op igennem midt- til slut halvfemserne, hvor det lykkedes ham at producere to af vor tids absolut største hip hop skæringer (målt i kommerciel succes), nemlig "Hard Knock Life" og "Stan", med henholdsvis Jay-Z og Eminem (det er der stensikkert mange som ikke vidste). Derudover benytter han også tiden med at arbejde på sit længeventet soloprojekt, som han desværre aldrig afslutter, umiddelbart fordi han ikke kan finde nogen som vil udgive det. Men selvom The 45 King ikke selv afslutter projektet, afholder det dog ikke nogen fra at fremstille en særdeles vellignende "officiel" promo LP af albummet.

Promoen, som er trykt med både Def Jam Music Group og Rocafella Records logo, samt korrekt contact information til Polygram Distribution, viser sig dog at være intet andet end en bootleg, omend en meget omstændig en af slagsen. Selvom der aldrig har fremgået en officiel tracklist for albummet, vedkender The 45 King at bootlegen i høj grad minder om den vision han selv havde for albummet, hvilket giver ham en stærk mistanke om hvem bootlegeren måtte være, selvom han aldrig røber et navn.

Bootlegen har floreret på nettet i et stykke tid, men personen som har rippet vinylen, har af uransagelig årsager undladt hele 4 tracks, det er dog lykkedes mig at finde to af dem, men der mangler stadig 2 tracks, som er henholdsvis A1 "Check It Out" med Lady Champain og Jay-Z, og B6 "Drop The Bomb" med Lady Champain. Så hvis nogen ligger inde, med denne super sjældne (læs: dyre) vinyl, så gør alle kompletister en kæmpe tjeneste og smid det ud til masserne.

Albummet er i bund og grund intet mindre end en bootleg, hvilket kommer til udtryk i lydkvaliteten, som dog også kan skyldes et dårligt vinyl rip. Det er nogle gennemgående fede numre, som enhver fan af The 45 Kings produktioner ikke bør snyde sig selv for, hvor det især er den anderledes version af "Jersey" - som man ellers kender fra soundtracket til "New Jersey Drive", der skiller sig ud og er downloadet værd i sig selv.