Skillz - I Ain't Mad No More

Skillz har i mange år været meget åben omkring sin rolle som såkaldt ghostwriter for flere etablerede artister, og selv om han ikke er meget for at røbe hvilke kunstnere han har hjulpet, så er det relativt velkendt at en stor del af Bad Boy rosteren (fra 90'erne) har fået hjælp fra Skillz pennen. Rygterne om Skillz ghostwriter credits, har dog også betydet at hans egen musik er blevet sidestillet en del i medierne, som i langt højere grad vil høre om han har nedskrevet et nyt Puffy hit, fremfor hvilke projekter han selv har gang i. Dette skyldes i høj grad udgivelsen af "Ghostwriter" tracket, som i mange år overskyggede alt hvad han tidligere havde lavet (eller havde gang i), til trods for hans meget solide debut "From Where???", hvor Skillz (dengang Mad Skillz) lyder overraskende meget som Big L, over super fede produktion fra bl.a. Large Professor, DJ Clark Kent, J. Period, J. Dilla, The Beatnuts og Buckwild. Pladen er en overset perle, som havde fortjent langt større opmærksomhed.

Op igennem halvfemserne og begyndelsen af årtusindeskiftet har Skillz svært ved at finde sin plads, og han begraver sig dybere og dybere ind i rollen som hemmelig ghostwriter. Ud over et par gæsteoptrædender på diverse udgivelser, er der ingen konkrette tilbud som byder sig, på nær et eventuelt samarbejde med Timbaland, som dog ender med at falde til jorden og ikke byder på mere end et enkelt track på Timbalands egen plade, "Tim's Bio".


I løbet af 2001 vender heldet dog og det lykkedes for Mad Skillz at få kontrakt hos det legendariske Rawkus Records - muligvis på grund af "Ghostwriter" hypen, som udkom i 2000 og fik hele verden til at holde øje med den berygtede spøgelses skribent. Rawkus er dog et selskab, ligesom ethvert andet selskab, hvilket ganske enkelt betyder at de også har en plade eller to liggende på hylderne. Albummet "I Ain't Mad No More", som skulle være Skillz stærke retur på scenen, samt en afsked med sit tidligere "Mad" moniker, blev desværre skrottet. I årene efter, er det lykkedes Skillz at undslippe sit Ghostwriter ry, for blot at finde en ny lille niche med de årlige rap-ups, hvor han opsummerer det forgangne år gennem rap. Den nye fidus overskygger endnu engang Skillz øvrige arbejde, og der skal gå helt til 2005 før han udgiver nyt med "Confessions Of A Ghostwriter", hvor han sjovt nok i titlen hopper tilbage til alt det, man burde tro han prøvede at ligge bag sig.

"I Ain't Mad No More" blev solgt som bootleg af Skillz selv til flere af sine shows, derudover findes den oprindelige "retail" version også rundt omkring, da den blev sendt ud som promo. Der er ingen forskel i musikken på nogen af de to udgaver, de er begge meget sjældne og jeg er aldrig faldet over et eksemplar som var til salg. Flere af numrene, 9 for at være helt præcis, dukker op på "Confessions Of A Ghostwriter" fra 2005 - hvilket giver en meget god pejling af hvordan albummet lyder. Det er en fed udgivelse, med produktioner fra bl.a. Timbaland, Neptunes og Hi-Tek, derudover er Skillz i topform og man vil bestemt ikke blive skuffet, hvis man i forvejen er Skillz fan.

Tryk her for at hente: Skillz - I Ain't Mad No More