Årets første "Ugens SPOL OP!" kan jo kun rigtig handle om en ting, nemlig 2010. Men da jeg ikke selv gider bruge mere tid på det end jeg allerede har, så tænkte jeg at det istedet kunne være relevant at kigge lidt på hvad andre har skrevet og ikke mindst fremhævet fra 2010.

Det er egentlig ikke fordi der har været så mange opsummeringer for 2010 endnu, men lad det være sagt med det samme, fra og med i morgen er 2010 død i min bog, så anse disse lister som de eneste relevante at tjekke ud, da det simpelthen ikke burde tage så lang tid at lave den slags.

Lad os starte med en af de større opsummeringer, nemlig XXL's "The 100 best Mixtapes of 2010". Den her liste er rimelig overkill, mest fordi de kunne have lavet en bundsolid top 20 eller endda 30, men istedet valgte at gå totalt overkill og inkludere en masse - rent ud sagt, uoriginale lorte udgivelser. Desuden skulle de have lavet en klar distinktion mellem et "mixtape" og et decideret "street album".Rapreviews.com har gennem de sidste 10 år lavet en "Year in Review", som efterhånden må og skal tjekkes ud, hvis man vil snakke lidt med på det forgangne års bedste udgivelser. Her laver hver enkelt skribent deres egen lille "best of" og man er altid garanteret et par nye perspektiver.


Også her i Danmark er der nogen som har haft travlt, blandt andet drozdailysteezin.dk, som har samlet et væld af forskellige "best of" lister, blandt andet de bedste tracks, mixtapes og ikke mindst modeikoner.

Så skal man selvfølgelig heller ikke glemme dansk hip hop's "grand ol' man" nemlig RapSpot, som selvfølgelig også markerer sig med deres egen årsliste.


Der er også et par andre som har taget det tunge skyts frem, med meget lange lister med de bedste tracks fra 2010, ikke altid med lige gode resultater.

Nohan Callahan-Bever, en garvet hip hop journalist, vælger de 100 bedste tracks fra 2010, hvor Hip Hop Is Read forhøjer indsatsen og samler hele 120 tracks, med download link og det hele.Det er dog ikke kun bloggerne som har haft travlt, og de store hip hop sider har da også sammensat nogle lister, hvor nogle er klart "sjovere" og mere interessante end andre.

(mest lyttede numre på allhiphop.com)
Det var egentlig det, der var sikkert flere men de kan næppe fortælle meget nyt som er værd at vide, eller også var deres lister bare alt for uoverskuelige - rapradar.com eksempelvis.

Vi skal selvfølgelig ikke glemme Skillz, som leverer endnu en "Rap Up" denne gang for 2010, og jeg kan uden at tøve sige at det er hans absolut kedeligste til dato - måske han burde overveje at droppe konceptet helt, og så vil han endda have penge for lortet i år, ninja please!