King Tee - Thy Kingdom Come (original tracklist)

"Thy Kingdome Come" er King Tee's femte album og det første album, som skulle udgives under Dr. Dre's kyndige hænder, og ikke mindst berygtede label - Aftermath Records. Som i jo alle ved blev Dre oplært af den bedste, og det har i særdeleshed smittet af på det antal udgivelser og kunstnere som bliver skrottet og/eller flygter fra selskabet - på samme vis som Suge gjorde ved Death Row (hvis jeg absolut skal skære det ud i pap for jer).


Forskellen på Suge og Dre, skal dog findes i årsagerne til en udgivelses skrotning (af mangel på bedre ord) eller en kunstners flugt(ning) (!?). Hvor Suge's motiver bunder i personlige vendetaer og juridiske problematikker, så er Dre's motiver på et kunstneriske plan, hvor intet andet end det perfekte får lov til at slippe igennem sprækken.

Hvis man gennemgår Aftermaths udgivelser, så vil man se at det (ud over Dre selv, Eminem og 50 Cent) kun er fire andre kunstnere, som har formået at få udgivet noget (dog kun én CD pr kunstner); The Firm, The Game, Busta Rhymes og Truth Hurts, og at alle disse fire kunstnere har haft en eller anden form for efterfølgende "drama" på grund af deres samarbejde med Dre (makes you think). Det til trods for den store mængde talenter, som ellers har været forbi selskabet og som rygtes at have efterladt en ikke ubetydelig mængde materiale før deres afgang. Eve, Rakim, Raekwon, Bishop Lamont, Busta Rhymes, The Game, Marcia Ambrosius, Hittman, The Last Emperor, Joell Ortiz, Stat Quo og ikke mindst King Tee, er blot nogle af de navne, som har måtte forlade den "gode" doktor helt (eller delvist) tomhændet.

King Tee er én af de helt store west-coast pionerer, som repræsenterer sin del af scenen, på samme vis som Dre og Quik repræsenterer deres. Ud over at stå bag i hvert fald 2 certified classics, så er han også bagmanden bag et af de bedste hip hop kollektiver nogensinde, The Likwit Crew - hvis jeg seriøst skal forklare jer hvem The Likwit Crew er, så er der ikke noget håb for jer. Jeg vil blot sige; Tha Alkoholiks, Xzibit, Defari, Phil Da Agony etc. styrede det hersens Cali rap fra nine-treis til godt og vel 97-98 stykker. Lille sidespring, men vigtigt i det store billede, idet King Tee's nye plads hos Aftermath kom i en tid hvor en anden fra The Likwit Crew var begyndt at nå nye karriere højder, idet Dre var begyndt at øjne den kære X to the Z, som dog gjorde klogt i at blive hos Loud. Derudover var rygterne i fuld gang om et kommende Dre opus, så der var høje forhåbninger til en kommende King Tee udgivelse, som dels ville være en forsmag for Dre's fremtidige lyd, men også en "opdatering" af King Tee, som ellers var begyndt at stagnere lidt.

Nå, men King Tee har det godt, alle venter spændt og der bliver endda trykt nogle pomo nyler med 4 tracks og et sampler kassette bånd med 2 tracks og snippets af 4 andre tracks. Hypen var som sagt stor, men desværre levede produktet ikke op til forventningerne, The Source valgte desværre "kun" at give udgivelsen 3½ af deres berygtede "mics", jeg skriver desværre idet dette ville blive hovedårsagen til, først en udskydelse og så en endelig skrotning (der er det ord igen) af albummet, da Dre ikke ønskede at udgive et album med så "lav" en vurdering - er dette den første reelle Dre-er-en-perfektionist-så-han-udgiver-kun-det-bedste-udgivelse, som bliver skrottet? - jeg kan ikke komme i tanke om andre før denne.

Efterfølgende gik det som det går, King Tee forlader selskabet og ender med at udgive albummet i 2002 på et indie label, men desværre lidt for sent til at tiltrække nogen form for opmærksomhed, specielt når Dre's "nye" lyd på dette tidspunkt nu er godt og vel 3 år gammel, og alle kigger mod Eminem og 50 Cent for at høre Dre's nye visioner.

Historien er dog ikke slut, for det album som udkommer i 2002 under titlen "The Kingdom Come", er - som titlen, ikke helt magen til det album som skulle havde heddet "Thy Kingdom Come", og det skal der selvfølgelig rettes op på. Derfor har jeg, gennem internettets vidunderlige "cache" verden, fundet den originale tracklist på King Tee's "Thy Kingdom Come", som man også kan se på det hjemmelavede cover billede.

Dette er endnu engang en SPOL OP! exclusive, da der ikke er andre som har sammensat dette album i sin originale udformning, og det skal også siges at der mangler ét track, som det ikke har været muligt for mig at opdrive, nemlig track nr. 12 "It's Where Ya From".

Med hensyn til selve musikken vil jeg blot sige at hvis du er nede med King Tee og Dre anno 98, så skal du overhovedet ikke snyde dig selv, det er vintage sluthalvfemser west-coast når det er aller bedst.

Tryk her for at hente: King Tee - Thy Kingdome Come (original tracklist)