18 år, det er hvad Danmarks største Grime navn er, og sammen med et slæng af jævnaldrene er han klar til at gå meget langt for at blive endnu større. Men hvem er Oliver Kesi, hvor kommer han fra og hvem/hvad er B.O.C.? - som han ikke er bleg for at nævne så snart muligheden byder sig. Jeg beslutter mig for at finde ud af lidt mere om Kesi, en stille søndag aften på hans hjemmebane Nørrebro, hvor vi får en snak om det at tage musikken alvorligt, ønsket om at bryde igennem og om at arbejde med kunstnere uanset genrer.

Hvordan startede du med musikken?
Jeg startede med at rappe, sådan mere traditionelt boom bap 90’er hip hop, men så introducerede Benny [Jamz] mig for Grime – han er fra England, så han havde en masse Grime og jeg blev helt vild med energien, det er bare meget mere hype og det passede bedre til mig, til os.

Kan du fortælle lidt om B.O.C., hvem og hvad er i?
Vi er 15-20 mennesker, vi er et helt kollektiv af folk, men vi er mere en movement end sådan et decideret rap squad. Det er derfor vi også kan være frie og lave vores ting hver for sig og gå solo. Men B.O.C. er ikke kun rappere, vi er en gruppe som har hængt siden vi var helt unge, og har holdt sammen. Nogle rapper andre hænger bare med og laver andre ting, men vi er to grupper som rapper i B.O.C., der er nogle som gør deres ting på engelsk, og så er der os som gør det på dansk, så B.O.C. betyder flere ting.

Men helt generelt betyder B.O.C. ”Bombs Over Copenhagen” til dem der rapper på engelsk, og vi har så lavet det til ”Bomber Over Centrum”, hvilket jo egentlig bare betyder at vi er ude på at springe hele lortet i luften – B.O.C. er så også blevet til ”Barz Of Crack” lidt senere.

Der har længe været lidt Oliver Kesi hype, men med ”Fissehul” og nu tracket med Mass, så er det virkelig eksploderet, er det noget du har kunnet mærke?
Ja det gik hurtigt, hypen for mig har været rigtig god. Jeg har fået respons fra mange som pludselig gerne ville snakke, eksempelvis Universal og andre selskaber. Så har mange blogs også skrevet om det. Jeg blev især overrasket over Cover.dk lagde den op, det er en lidt anderledes blog og det var fedt at det nåede sådan rundt. Det har også hjulpet meget med bookinger til liveshows, hvor jeg er begyndt at få mange flere henvendelser.

Der er også mange som er kommet op til mig, som synes at det er fedt vi holder det Grime, men på et plan hvor vi stadig kan beholde vores egen lyd, i forhold til nogle at de Grime kunstnere der ellers er i Danmark.

Det vi håber på, er at lave lidt ligesom Wiz Khalifa og Odd Future er i gang med at gøre – altså ikke samme genre, men hvor vi kan lave vores egen lille bevægelse. Det er også derfor jeg ikke har taget alle de møder [med selskaberne] endnu, fordi jeg gerne vil have at det skal være MIN lyd og at folk så synes at det er så stort, at det er det vi kan lave uden at ændre det.

Hvad er fremtidsplanerne?
Ja, altså der bliver noget EP og et mixtape, men først mixtapet. Jeg kunne godt vælge og sætte det på iTunes, men så har vi bare tænkt fuck det, vi gider ikke at der er andre der skal have procenter for det lige nu, og vi ved alligevel heller ikke om folk gider købe vores ting på iTunes. Vi vil hellere sætte gratis downloads op, og så når vi har opbygget det, så kan vi begynde at lave noget hvor vi kan tjene lidt penge. Mixtapet kommer til gratis download her til sommer, det er faktisk færdig, men vi skal lige lave nogle flere numre og jeg håber på at kunne få folk som Eagger [Bikstok] på, inden jeg smider det ud.

Ellers er det bare rap hele dagen, hvor jeg også prøver at lave decideret singler, ikke fordi det skal handle om at ”sælge ud”, men fordi jeg også vil prøve at lave sådan rigtige numre, som også kan blive spillet andre steder – ligesom det jeg har lavet med [Sandra] Hakky, og det er det som jeg vil lave på min EP, som kommer til at være 4-5 numre med sådan rigtige singler.

Jeg vil også rigtig gerne ud og spille flere shows og større shows, arbejde med flere mennesker, men også få Benny [Jamz] i gang, så vi kan prøve at lave B.O.C. større og få ændret billedet i hip hop miljøet, så vi ikke bare er ”de der små drenge der laver Grime”. Forhåbentlig kan vi da også en dag blive spillet i radioen, men det kommer når det kommer – og det skal nok komme.

Hvor kan man finde Kesi og B.O.C., hvis man ikke lige er i nærheden af de københavnske spillesteder?
Jeg har lige spillet i Odense for et par uger siden, det var et vildt show. Jeg har noget i marts i Århus, man kan følge med i Kesi gruppen på Facebook hvor jeg skriver hvor og hvornår jeg spiller, eller man kan sende en mail til mig hvis man vil booke. Jeg har været lidt sløv med at skrive det op, men jeg håber helt sikkert der kan komme flere shows andre steder.

Men det er svært at få ordentlige bookinger, folk er bange for at vi kommer 15 mand og overtager stedet, men det er bare vildere og sjovere når der står så mange på scenen og folk bliver meget mere hype, det er jo også federe at se Wu-Tang samlet end at se Method Man alene.

Hvordan Hookede I op med Mass?
Benny [Jamz] har kendt Mass siden han var cirka 13 år gammel, og så har vi begge arbejdet i Drop Dead, så jeg blev hurtigt introduceret for ham [Mass]. Jeg sad en del op i hans studie og skrev, og vi har altid snakket godt sammen. Det var egentlig ikke meningen han skulle have været med på det nummer, men da vi sad oppe hos ham og indspillede tracket, var han helt vildt med det og vi blev enige om at han skulle ligge et vers. Det var overhovedet ikke planlagt, men det endte med at passe rigtig godt, så vi beholdt det som det var.

Er der andre kollaborationer i sigte?
Jeg har et nummer med Ezi Cut som jeg spiller, når jeg ude, det hedder ”Pistol Håndtegn” og er faktisk lidt drum-n-Bass. Så skal jeg til at lave noget med Eagger og Pharfar [Bikstok], og så har jeg lavet noget med Sandra Hakky, hvor jeg lige har lagt 8 bars på hendes nye. Jeg har også en masse forskellige producers jeg laver ting med, så jeg har stille og rolig travlt.

Benny har også en veninde som hedder Jazmin, der synger virkelig godt og er fra reggae miljøet, hun er kun 16 år og vi har lavet et track. Jeg har også en, som jeg virkelig vil have op, en ny rapper som hedder Christos og Månemændene, som jeg bare synes er helt vild og som jeg vil arbejde en del med.

Så er der selvfølgelig B.O.C., og vi vil blive ved med at gøre hvad vi gør, samtidig med at de lader mig gøre min ting.

Hvem laver jeres videoer?
Benny [Jamz] gør det, han er ligesom alt-mulig-manden i gruppen, han klipper, filmer, producerer, rapper (griner), men den nyeste [Stadig den bedste], den er lavet af en som hedder Mark Stenild, som også har lavet nogle MFS videoer og som er en super sprød fyr, der kan lave det i lidt bedre kvalitet og det tog også lidt længere tid, de andre videoer er lavet på en time, direkte hjem og klippe og så på youtube næste dag.

Det har altid været vigtigt for os at lave noget visuelt, hvis folk bare har dit track så bliver de trætte af det, hvis du har noget visuelt, så kan de også følge med i hvad der sker i vores liv. Ellers bliver mine egne videoer lavet af en som hedder Jamel, som laver alt hvad jeg har lavet hvor jeg har været solo.

Hvad siger du til folk, der måske mener at Grime er til folk som ikke rigtig kan finde ud af at rappe?
Det er også derfor jeg gerne vil lave noget andet, og der kommer også til at være andre ting på mixtapet. Ting hvor jeg gerne vil vise at jeg stadig kan rappe bedre end alle, det kan hurtigt blive lidt kedeligt hele tiden at rime ”nej” med ”mig”, og så virker det også bare som om alle gør det nu, hvor det er blevet sådan en hipster trend at hoppe på et Grime beat, så man kan få noget nem opmærksomhed.

Der er mange af de nye [Grime artister] som sender mig ting nu, for jeg er ligesom en af dem der har gjort det i lang tid, men jeg spørger dem altid - ”hvad er det i vil med det her?”, og det er også derfor jeg har sagt nej til at arbejde med nogen rigtig store navne, fordi de bare vil hoppe på det sidste nye. Men for 3-4 år siden, da jeg prøvede at spille noget for dem ville de ikke høre det, og det er også en af grundende til at vi lavede det track med Mass, for han var en af dem, der fra starten lod os indspille og inviterede os op i studiet, selvom vi bare var 14 år og vilde.

Nogen sidste kommentarer?
Jeg vil bare sige B.O.C. hele dagen, og at folk er nød til at lytte med og glemme alt det der gamle danske rap, hvor folk bare lyder som hinanden, og så bare sige fuck det og komme op i tempo og lad os smide alle de gamle af banen.

Hvis man er ung rapper, så bare smid dit shit ud på Youtube og Facebook, få din egen ting op at køre og skriv hvis i vil lave noget med mig. Jeg er meget åben og hvis jeg synes folk er sprøde, så skal man bare gøre det. Jeg er ikke bundet af genrer, jeg kan personligt godt lide Grime, men jeg er også helt vild med 90’er rap og især Danni Tomas ting, så hvis han nu gerne ville lave noget, så skal vi jo bare gøre det.