SHAOLIN JAZZ er det nyeste i rækken af mashup projekter, der efterhånden har oversvømmet internettet lige siden DangerMouse opnåede øjeblikkelig berømmelse med sit The Beatles/Jay-Z projekt "The Grey Album".

Nu er det så blevet Wu-Tangs tur (igen), denne gang i et dejligt ægteskab med jazzen, som DJ 2-Tone Jones har mixet sammen. Når man skal fremhæve dette projekt, er det dog også vigtigt at kaste lidt opmærksomhed på et andet projekt, som har fungeret som inspiration og ikke mindst katalysator for selve ophavet bag SHAOLIN JAZZ. Det drejer sig selvfølgelig om Logan Walters og hans allerede meget omtalte Wu-Note projekt, hvori han genfortolker/redesigner en omfattende del af Wu Tangs covers, ud fra et Blue Note (legendarisk Jazz pladeselskab) perspektiv, inspireret af Reid Miles' cover designs.

*tryk på det enkelte billede for størst tilgængelige størrelse


Som en lille bonus ting, så synes jeg også lige at i skal have denne her med på vejen

El Michels Affair er et funk band som i samarbejde med Raekwon udsendte en 7" i 2005, med cover numre af "C.R.E.A.M." og "Glaciers Of Ice". Pladen blev modtaget så positivt, at de senere besluttede at udgive endnu en 7" med cover versioner af "Duel Of The Iron Mic" og "Bring The Ruckus", sidst men ikke mindst afsluttede de deres 7" serie - under navnet "El-Michels Affair: Shaolin Series", "The PJs... from afar".

Modtagelsen af hele 7" serien, affødte sig til sidst en regulær udgivelse, kaldet "Enter the 37th Chamber", hvor alle numrene fra de forskellige 7" optrådte, sammen med mange flere.

Umiddelbart efter den gode omtale med "Shaolin Series", besluttede Raekwon at bruge El Michels Affair som backup band ved flere live arrangementer, og efter meget positiv respons fra fans og anmeldere, begyndte man at arrangere eksklusive koncerter med El Michels Affair og Wu-Tang.

Denne optagelse er fra 22 Oktober 2005, og er indspillet under en eksklusiv koncert som blev sendt live på XM Radio.

Det har i en periode været muligt at købe en bootleg CDer a hele indspilningen, men nu får i den her, som en lille bonus til dagens indlæg, og ingen vil komme til at fortryde at have brugt små 53 minutter på denne her.