Battlecat - Gumbo Roots


Battlecat er måske ikke lige et navn der ringer så mange klokker, med mindre man i forvejen er relativt godt inde i den amerikanske Westcoast scene, og det til trods for, at han var en af de aller første til at videreudvikle og finpudse G-Funk lyden i midten af halvfemserne.

Ovenpå nogle velmodtagende produktioner for WC and The Maad Circle, Domino, Spice 1 og ikke mindst en single på Tom Jones' plade "The Lead and How to Swing It" - i form af tracket "I Don't Think So", var Battlecat da også en rimelig ombejlet producer, der ligesom andre Westcoast producere af sin tid, fik tilbudt at lave sit eget album. Til forskel fra dem, ville dette dog være et 100% produktionsalbum, hvor rappen blev efterladt til gæsterne.

Desværre for Battlecat blev projektet dog droppet, til trods for at være færdiggjort og sendt til radio promotion, hvilket blandt andet bevirker at der florerer nogle promo CD'er af udgivelsen, som gør det muligt at dele den med jer i dag. Som med en del andre udgivelser fra denne periode, kan det være svært præcist at give et bud på, hvorfor albummet egentlig blev droppet, specielt taget i betragtning af, hvor stort G-Funk reelt set var, på netop dette tidspunkt.

Albummet er som sagt 100% G-Funk, men skiller sig ud fra andre udgivelser i perioden, ved ikke udelukkende at være et rap album, idet der også optræder decideret RnB tracks, dog stadig med en kraftig G-Funk feel over dem.

Dette album er bestemt værd at have i sin samling af potent G-Funk, og havde det set en proper udgivelse, ville det uden tvivl have været en kult-klassiker idag alene på grund af gæsterne, som blandt andre tæller; Domino, Ras Kass, Dresta, Michel'le, I Smooth, Dana Dane og Kam, da de var i absolut topform.

Selvom Battlecat ikke har lavet nogen decideret selvudgivelse efterfølgende, har han bestemt ikke ligget på den lade side, og har op igennem årtusindeskiftet markeret sig, som en af de mest produktive Westcoast producere, som har arbejdt med alle fra Xzibit og Snoop til Faith Evans og Deborah Cox. I 2009 udgav Battlecat desuden en art mixtape/opsamling sammen med Amplified ved navnet "G & Sexy vol. 1".