Killer Mike - Ghetto Extraordinary

Oven på den kæmpe debut succes "Monster" under Columbia Records, så tingene virkelig lyse ud for Killer Mike tilbage i 2004. Under fanerne af Big Bois nyopstartede label/bevægelse Purple Ribbon, påbegyndte han derfor indspilningerne på sit andet album, under stor bevågenhed og dertilhørende hype. Desværre for Killer Mike, gik tingene ikke helt efter planen, og efter en megen omtalt konflikt mellem ham selv og Big Boi, gik de begge hver til sit og albummet blev sat på hylden.

Konflikten gik i alt sin enkelthed ud på, at Killer Mike ikke følte at tingene gik hurtige nok i Purple Ribbon lejren, hvorfor han ønskede at forlade selskabet. Umiddelbart skiltes de to herrer under venskabelige forhold, men der gik ikke længe før der gik forlydender om, at Killer Mike ikke havde så pæne ord til overs for sin tidligere chef - og gode ven, når han optrådte til sine shows. Med tiden eskalerede bøffen, først gennem interview udtalelser og dernæst fysisk, hvor historien fortæller, at Killer Mike blev slået af et medlem af Big Boi's entourage.

I 2008 begravede de dog stridsøksen, både for deres egen men også for deres børns skyld, med hvem de begge har et godt forhold. Efterfølgende blev det offentliggjort at de endnu engang samarbejder, denne gang med et endnu unavngivet gruppeprojekt.

Nu skal det jo også handle lidt om den unreleased plade, som skulle have ramt masserne i 2005 under Purple Ribbon banneret, men i stedet endte med at blive sat til fri download tre år senere på hiphopdx.com.

Killer Mike er en af de kunstnere fra syden, der ofte har et dårligt ry i resten af hip hop land, meget lig David Banner, har han nemlig altid blandet sine meget samfundskritiske og politiske tracks, bag nogle mere hjernedøde Crunk bangers. En metode, som både David Banner og Killer Mike har været meget verbale omkring, i et bevidst forsøg på at få flere unge til at omfavne de samfundskritiske aspekter - og så måske også at tjene lidt penge.

Netop de samfundskritiske aspekter af Killer Mike's musik, har altid været en vigtig del af hans image, hvor han ofte er blevet sammenlignet med kunstnere som Ice Cube og selvfølgelig David Banner. "Ghetto Extraordinary" er da heller ingen undtagelse og indeholder lige så mange hjernedøde candy-paint-drippin tracks, som der er give-back-to-the-hood/going-back-to-Africa tracks.

Fans af ATL og Dirty South skal selvfølgelig ikke snyde sig selv - og har den måske nok allerede i samlingen, men med gæster som Big Boi, M.O.P., 8Ball & MJG og Ice Cube, så vil jeg vove at påstå at der er noget for enhver smag.