Jeg havde jo egentlig lovet at det ville være endegyldigt slut med at kigge tilbage på 2011, men da Maino - eller rettere Mainostradamus, valgte at fortsætte sin årlige tradion af forudsigelser for det kommende år, så kunne jeg ikke lade det gå uhørt forbi.

Jeg synes dog at tiltaget fortjener lidt mere end en enkelt sætning på SPOL OPdate, da der jo egentlig er et helt grundlæggende spørgsmål som presser sig på ved de her tracks. Nemlig i hvor høj grad Maino har ret i sine forudsigelser. Derudover er årets "predictions" udelukkende centreret omkring Maino selv, så det er kun passende at lave en lille opsamling nu, da det kunne tyde på at være sidste gang han laver den slags.

Men lad os da kigge lidt på sagerne og begynde hvor det hele startede, nemlig 2009.


2009 Predictions

 • Drab bliver foreviget på worldstarhiphop.com
Worldstarhiphop.com er en hip hop nyheds video side agtig ting, som op igennem midten af årtusindet er blevet særlig kendt for deres enten meget humoristiske eller dybt rystende videoer. At et eventuelt hip hop mord skulle blive foreviget på worldstarhiphop var derfor bestemt ikke utænkeligt, selvom det dog  heldigvis endnu ikke er sket.
 • Amy Winehouse dør af en overdosis
Vi ved selvfølgelig alle at denne noget makabre forudsigelse ikke blev opfyldt. Det spøjse er endda, at Winehouse var på sit "cleaneste" - om man vil, i perioden 2008-2010. Så Maino kunne faktisk ikke have taget mere fejl.
 • Remy Ma vinder sin appel dom
Den kvindelige Terror Squad rapper har siddet i fængsel siden 2007 for mordforsøg. At hun skulle vinde sin appel dom allerede i 2009 lød mere som ønsketænkning end en regulær realistisk forudsigelse, og på nuværende tidspunkt skal Remy Ma vente helt til 2014 før hun får ret til endnu en appel høring.
 • "Lil' Wayne gettin' weirder"
Da Lil' Wayne i slut 2008 annoncerede at hans kommende album ville bestå af Carter III leftovers, var der ikke mange der tænkte mere over det. Da han dog senere, offentliggjorde at albummet i stedet ville være et all-out rock album, så blev det tydeligt at Mainostradamus levede op til sit navn, og Lil' Wayne har ikke kigget tilbage på sit normale jeg siden.

 • En sex video med Foxy Brown dukker op
Selvom det kunne virke som et vildt skud i tågen, så forudsagde Maino ikke desto mindre at Foxy Brown ville lade en sex video lække i et forsøg på at restituere hendes stagnerende karriere. Om det var det der var formålet er endnu uvist, men ganske som Mainostradamus forudsage det, begyndte der at dukke vedvarende rygter op om et Foxy Brown sex-tape. Selvom sex videoen kun manifesterede sig i form af et par billeder, så må man sige at der var tale om en rimelig god forudsigelse.
 • Chris Brown og Rihanna gør det slut inden september 2009
Vi ved vist godt alle sammen hvad der gik ned i februar 2009, ikke desto mindre giver det endnu et hak i bæltet hos Maino.
 • Jay-Z og Beyonce får et barn
Rygter om Jay-Z og Beyonce har floreret lige siden de hookede op, men tog særligt til, efter deres bryllup i 2008. Så det var et rimelig sikkert valg af Maino at inkludere, men desværre skulle der gå helt til 2012 før det blev en realitet.
 • "more tighter clothes on Kanye"
Uhm jeps. Faktisk blev 2009 året hvor Kanye virkelig gik all-in, da han i slut januar lancerede sin kollaborations sneaker med Louis Vuitton drog til Paris, og dette efterhånden legendariske billede blev taget:

 • Cam'ron laver en tilbagevenden til rap
Cam'ron er notorisk kendt for at hoppe ind og ud af rampelyset som det passer ham, og efter hans mor led under nogle hjerteanfald endte han med at tage en pause i godt og vel 3 år. Men ganske som Mainostradamus forudsiger det, lavede Cam'rom et comeback i midten af 2009 med albummet "Crime Pays" -  men mon ikke Maino havde lidt insider viden.
 • 50 cent besøger Oprah
Oprah er efterhånden kendt for sit syn på rappere, hvilket altid har faldet 50 Cent for brystet. Derfor virkede det nærmest utopisk at tro, at den familievenlige Oprah ville invitere indbegrebet af mainstream gangsterrap ind i studiet, og det rigtig nok heller aldrig sket.
 • Karrine "Supahead" Steffans udgiver ny bog
Nærmere bestemt "About how to suck dick, using autotune". Karrine "Supahead" Steffans tog alt opmærksomheden da hun i 2005 udgav sin tell-all bog "Confessions of a Video Vixen", med slibrige detaljer om sine mange sex-eskapader med hip hoppens top. Ganske som Maine forudsiger det, udgiver hun endnu en bog i 2009, og Maino er ej heller helt ved siden af med hensyn til indhold. Bogen går i hvert fald under titlen "The Vixen Manual: How to Find, Seduce, and Keep the Man You Want".

Hvad siger regnestykket?
Et hurtigt regnestykke giver Mainostradamus 6 ud af 11 forudsigelser. Så man må sige at han lige klarer spærregrænsen. Hvis man derimod  tager nogle af han lidt mere generelle forudsigelser med, så ryger statistikken betydeligvis mere i vejret til hans fordel. Men lad os se om hans evner bliver stærkere, når det er tid til at gribe fat i hans "predictions" for 2010...