I sidste uge blev et af de mere interessante dokumenter i hip hop land offentliggjort, nemlig en fil/rapport som er blevet udarbejdet af FBI, omkring ulovlige aktiviteter udført af, eller sat i relation til Wu-Tang Clan.

Selvom filen efterhånden har lavet sine runder på Internettet, så er det de færreste som egentlig har læst og gennemgået rapportens egentlig indhold, og ud over 2-3 ufrivilligt komiske udtalelser omkring Wu-Tang Clan, som værende en form for organiseret bande, så er det ikke meget andet som er blevet fremhævet.

Derfor har jeg, som en lille public service, valgt at lave en form for opsummering af rapportens indhold, , så vi kan få et lidt mere indgående indblik i bagsiden af Wu-Tang Clan og ikke mindst Ol' Dirty Bastard.

Rapporten ligger ud med en 10 siders redegørelse af Wu-Tang Clan som gruppering. Her fremgår det, at der er "Criminal activity being conducted by the Wu Tang Clan (WTC) on Staten Island, NY" og at "Detectives have documented, in their case files, that the WTC is heavily involved in the sale of drugs, illegal guns, weapons possession, murder, car jackings, and other types of violent crimes".

Det fremgår desuden at en anonymiseret mand, som er medlem af Bloods, har tilkendegivet overfor FBI at have skudt i hvert fald 6 mennesker. Han har desuden givet mistanke om at Bloods fra Park Hill området på Staten Island, hvor flere medlemmer af Wu-Tang selv er fra, har assisteret medlemmer af Wu, i udførelsen af "beatings, shootings, and murder"

Rapporten insinuere yderligere at Wu-Tang agerer som en regulær bande, hvor individer som har bevist sig som "good and loyal members or associates of the WTC, [...] are offered record contracts to record rap type music."  - det ville selvfølgelig forklare inkluderingen af en rapper som U-God i truppen.

En associeret af Wu-Tang Clan, som går under navnet "Fife", er søgt for tyveriet af en bil og skyderiet af en mand under "a drug deal for angel dust gone bad". Manden som overlever skydderiet, har senere identificeret Fife, og det er denne sag - sammenlagt med de øvrige informationer, som fører til at FBI iværksætter en undersøgelse af Wu-Tang Clan som kriminel organisation, idet det yderligere viser sig at Fife også er mistænkt for mordet af Robert "Pooh" Johnson, som menes at være bestilt af Wu-Tang Clan, som hævn for at have røvet et medlem af gruppen. Dette understøttes blandt af, at Pooh blev myrdet med et våben, som kan sættes i relation til medlemmer af Wu-Tang Clan via en nævnt fotodokumentation.

Rapporten giver derudover en meget kort redegørelse af Wu-Tang Clans øvrige lovlige aktiviteter, blandt andet i musikbranchen og gennem Wu Wear, hvor det nævnes at disse bliver etableret "to allow legal money to flow into [the] accounts".

Herefter følger en tidslinje af de kriminelle forhold som gør sig gældende for Wu-Tang Clan og hvert individuelle medlem, hvor det dog kun er Ol' Dirty Bastards forhold som er synlige.

- 30. december 1997
Robert "Pooh" Johnson, en kendt Wu-Tang affileret, bliver skudt og dræbt. Det menes at være en hævnaktion sat i værk af medlemmer af Wu-Tang.

- 1. juli 1998
 Ol' Dirty Bastard bliver berøvet i sin lejlighed. I et slagsmål mellem ham selv og de to røvere bliver han skudt.

- 23. juli 1998
Ishamael "Hoody" Kourma bliver skudt 6 gange og dræbt klokken 21:00 nær Steubenville. Blot 20 minutter forinden, klokken 20:40, fremviser rapporter at Ol' Dirty Bastard var bevet standset under et routinetjek, hvor der blev fundet "a shotgun, ammo and gun holster", hvilket resulterede i mistænkeliggørelsen af Wu indblanding i mordet.

- 15. januar 1999
Under et routinestop af Ol' Dirty Bastard indgår han i et "shoot out with N.Y.P.D. Police Officers". Ol' Dirty Bastard bliver sigtet for "Attempted Murder", men slipper idet en jury ikke fandt ham skyldig.

- 17. februar 1999
Ol' Dirty bliver arresteret og sigtet for at bære "body armor". Knap en måned senere, bliver ODB dømt som "Convicted Felon in Possession of Body Armor", men kaution fastlagt til 115.000$

- 3. november 1999
ODB bliver igen berøvet, denne gang i hans søsters lejlighed. Denne gang bliver han ligeledes skudt i både armen og ryggen, idet han indleder et slagsmål med den ene af de to røvere.

Ud over denne "timeline", fremgår det yderligere at FBI mistænkte en særlig gruppe af individer for at stå bag en række overfald og røverier på Ol' Dirty Bastard og andre medlemmer af Wu-Tang Clan gennem en længere periode. Der er desuden vedlagt Ol' Dirty Bastards formelle straffe attest. Af den, fremgår det at han er blevet anholdt 11 gange i perioden 1987 til 1999, for alt fra små-tyverier til "assault with intent to cause serious injury with weapon".

Den fremlagte FBI rapport går ikke længere frem end til 1999, men vi ved derudover at han tog på flugt i slutningen af 2000, fra en af retten pålagt narko-rehabilitering. Dette resulterer senere i hans fængselsdom på 2 år, hvor han knap et år efter sin løsladelse desværre går bort af en overdosis kokain og Tramadol.