Med en lille uge til det går ned ved årets Roskilde Festival, er det vist ved at være på sin plads at varme lidt op til løjerne. Ligesom sidste år, bliver det med en række indlæg som passer ind i SPOL OP! universet, og som forhåbentlig kan åbne øjnene for nogle nye dele af de ellers velkendte rapperes karrierer.

Dilated Peoples - Imagery,Battle Hymns & Political Poetry

Som det første indlæg i rækken, har jeg valgt at hive fat i Dilated Peoples' første album, som endte med at blive droppet af "Immortal Records", efter sigende fordi Dilated Peoples valgte at forlade selskabet lige inden pladen skulle udkomme, hvorefter det blev besluttet at droppe udgivelsen helt.

Albummet repræsenterer Dilated Peoples i gruppens begyndende stadie, inden DJ Babu kom til, og endda også inden Evidence begyndte at producere. Albummet har cirkuleret som bootleg kassettebånd i en lang periode og det er også et kassette-rip som florerer på nettet, hvilket giver sig til udtryk i lyden, som er decideret dårlig på enkelte tracks.

Den mangelfulde lyd, afholder dog ikke "Imagery, Battle Hymns & Political Poetry" fra at være en møg-dope plade, som virkelig repræsenterer Los Angeles' undergrund i midten af halvfemserne. Og hvis man er fan af scenen, eller bare Dilated Peoples/Evidence generelt, så burde den være i enhver samling.

Tryk her for at hente: Dilated Peoples - Imagery, Battle Hymns & Political Poetry