Man må sandelig sige at Roskilde Festival virkelig er gået all in, hvad angår de nye unge artister på den amerikanske hip hop scene. Med godt og vel 75% af det urbane programmet tilegnet rappens nyere generation, er det vist rimelig tydeligt at Roskilde Festival har forsøgt at ramme den lidt yngre generation af rap lyttere, samtidig med at de solidt kan positionere sig som first-movers på den urbane scene... very smart.

Lige netop Mac Miller, Wiz Khalifa og Big K.R.I.T. er nogle af de mest fremtrædende bookinger i den henseende, idet de uden tvivl repræsenterer fremtidens superstjerner inden for rappen, som allerede nu har ansamlet sig helt utroligt stort fanskarer, også på den anden side af Atlanten. I den forstand er især Wiz og Mac lidt mere forsigtige/sikre bookinger, idet de over en længere periode allerede har turneret rundt over hele verdenen, og de har da også begge allerede ramt Danmark - til udsolgte huse.

Ikke desto mindre, anser jeg netop disse tre bookinger, som nogle af de mest intelligente... selvom jeg seriøst er i tvivl om, hvorvidt Roskilde Festival overhovedet selv er bevidste omkring det. Mac, Wiz og K.R.I.T., har nemlig alle tre det til fælles, at de mere eller mindre bevæger sig inden for samme sfære af hip hoppen. I den forstand mener jeg ikke at de alle tre er samme type artister, men derimod at de alle tre har kollaboreret og stadig gør det i høj grad. Det åbner muligheden for nogle personlige og mindeværdige koncertoplevelser, hvor de alle tre gæster hinandens set.


Desværre, som jeg tidligere nævner, virker det ikke umiddelbart som om det er noget Roskilde Festival har taget med i deres overvejelser, idet alle tre koncerter er forskudt fra hinanden, hvor det særligt er den dagslange pause mellem Mac og Wiz koncerterne der virker mest uheldig. Jeg er selvfølgelig klar over der er en masse logistik involveret, samtidig med at de ikke vil brænde alle deres hovednavne af på én gang, men det er stadig et decideret dumt valg i min optik.

Det kan selvfølgelig være at jeg tager fejl og at man alligevel kommer til at opleve dem alle tre på samme scene, og det kan selvfølgelig være at det aldrig var sket uanset forholdene, men Roskilde Festival har i hvert fald ikke gjort deres for at hjælpe det på vej, og det minder på mange måder om hvor dumt det egentlig var at Big Boi og Janelle Monáe ikke delte scene sidste år.

I anledning af de tre koncerter og den åbenlyse mulighed for lidt scene-delings-kærlighed, har jeg samlet alle de track hvor Wiz, Mac eller K.R.I.T. har kollaboreret sammen på kryds og tværs, så man enten har noget at glæde sig til, eller blot vil høre what-could-have-been. Det er således blevet til en lille 9 tracks sag, som kan hentes forneden.

Tryk her for at hente: Mac Miller, Wiz Khalifa & Big K.R.I.T. - Mac, Wiz'n K.R.I.T.