For laaaaang tid siden, dengang jeg havde en blog som gik under navnet tobeannounced (tba, tadaaaa), havde jeg et koncept som jeg elskede at lave. Nemlig et koncept som gik under navnet "One Time For Your Mind" (man er vel Nas Stan) og som ganske enkelt gik ud på én ting. Nemlig at høre et helt album igennem én gang, og kun én gang, alt imens jeg skrev mine tanker overvejelser for hvert enkelt track ned... rimelig simpelt og noget som nu bliver genoptaget her på SPOL OP! Bloggen, denne gang under navnet "One Time 4 Your Mind" (Man er vel stadig Nas Stan).

For at kickstarte hele affæren, har jeg valgt et helt nyt album, som faktisk lige er udkommet. Det drejer sig om det nye Tony Touch album "Piece Maker 3: Return of the 50 MCs". Første Piece Maker album er en classic i min bog, 2'eren var knap så interessant og ud fra tracklisten til 3'eren at dømme, ser det ud til at han vil prøve at ramme samme magi som på den første... lad os se hvad det kan blive til. Der er i hvert fald 25 tracks, så det bliver spændende om jeg overhovedet kan æde mig igennem i én omgang, uden at miste interessen.

Here goes...

01. Tony Touch & D Stroy - Touch & D Stroy
"Warning-ng-ng-ng" hvis man kender Tony Toca, så kender man den velkendte intro. Det lyder som noget bombastisk Tony T shit, dejlige cuts og Toca dropper nogle dope rim, enten elsker man ham eller også hader man ham... jeg elsker ham... uhhh, cuts er åbenbart fra Primo... og det er sgu nok også ham som har produceret. D Stroy hopper ind nu og dropper noget hardcore shit. Super, SUPER dope start det her!

02. Rah Digga - Freestyle
Uuuuuh, Rah Digga, baddest bitch in the game.... hun snakker i 30 sekunder i stedet for at buste noget shit. Nåh, så gik hun endelig i gang. Rimelig underspillet rap over et guitar rap loop. "If I didn't know better, I'd think my ass was molested" - type of raps I like. Cool lille freestyle ting.

03. A.G. & Masta Ace - Double A
Det lyder som et beat taget direkte fra Musical Massacre - Beatnuts, hvis I skulle være i tvivl. Dystert shit. AG lyder dope som sædvanlig, "made Tony Touch the godfather, baptize the single", Masta Ace flower som AG, hvilket egentlig lyder lidt... off... lyrisk er han også lidt... off... hmmm. "I am the most interesting man in the world" rapper han pudsigt nok til sidst, på det mest uinteressante vers jeg har hørt fra ham i lang tid.

04. Busta Rhymes, J. Doe, Reek da Villian & Roc Marciano - Hold That
Hold da fest, Busta spilder ikke tiden. Elsker Busta når han bare rapper og ikke har travlt med at rappe ekstremt hurtigt og ekstremt simpelt. Han er FUCKING hård på det her track, dropper et SUPER underspillet omkvæd, shiiiiit. Hvem er J. Doe!? han er riiiiimelig wack. Reek gør heller ikke meget karakter af sig og dropper noget "Ruger, Luger" rap øv, måske det bare skulle have været et solo Busta track. Nu begynder det også at være lidt langt det hele. Roc Marci rapper nu og har allerede sagt "box cutter", han er sgu okay i min bog. J. Doe og Reek, kunne dog godt være droppet.

05. M.O.P - You Know You Love This
Hardcore beat, men hvad fanden havde i forventet. Det her lyder som et M.O.P. track, ved sgu ikke rigtig hvad mere man kan sige. "It's M.O., You know you love this shit, fuck the hater, my ni**a we does this shit" - det kan man jo kun elske. Dope cuts til sidst, det her var perfekt.

06. Too Short, Kurupt & Xzibit - V.I.P.
Elsker at Tony Touch altid hiver folk inde fra øst og vest, det er altid dejligt. Rimelig lowkey beat, med en heftig basgang som passer perfekt til Too $hort, som stadig rapper om pimp shit, så er alt jo godt. Xzibit her allerde sagt "fuck swag", resten af hans vers er også cool og han lyder næsten som om han har lyst til at rappe igen. Kurupt er røvsyg, øv.

07. B-Real - Hit This (Freestyle)
Hey, det er sgu da B-Real... han er sej, og han lyder sej, men han rapper altså ikke rigtig om noget. Men det er vel cool nok med de her små "freestyle" skit ting, generelt er skit kulturen ved at dø, så respekt for at forsøge at holde det i live i de her streaming tider.

08. Papoose & Uncle Murda - Brooklyn's The Borough
Okay, okay, Papoose lyder rigtig dope på det her, selvom jeg stadig synes han er SUPER ensformig med sit flow, switcher han det nogensinde op? - beatet er noget tung bas med noget som minder om kirkeklokker(!?) men det er fucking tight. Wuhu, Uncle Murda, hvorfor er han ikke en international superstjerne endnu!? Super svedigt og tilpas langt nummer, helt klart et højdepunkt indtil videre.

09. Sean Price & Guilty Simpson - Random
Sean P er bare på alt lige for tiden og det er ikke positivt ment, kan snart ikke differenciere hans vers fra hinanden. Beatet er lidt for hysterisk for mig, med strygere som giver det en syg gyser feel, som gør det super svært at koncentrere sig om Guilty Simpsons rap... puha, jeg er lidt glad for at det er slut, hvis det havde været meget længere, så var jeg blevet tvunget til at trykke skip.

10. Black Thought - Thought Process
Uuuuh, Black Thought, han er altid fucking sej. Og det er han også nu, men lyden lyder helt off. Beatet lyder som om det overstyrer, det er helt klart meningen, men det er pisse irriterende og det abstraherer sindsyg meget fra rappen.

11. Styles P, Sheek Louch & Jadakiss - B.A.R.S.
Endnu et hysterisk beat med en meget voldsom synth!? (tror jeg - jeg er stadig fucking dårlig til at forklare beats) Jeg kan slet ikke koncentrere mig om rappen, og så er det med fucking Styles P, Sheek og Jada, argh! Jeg prøver at holde ud indtil Jada, jeg er fucking stor Jada fan... det var ikke rigtig ventetiden værd. Endnu en øv oplevelse.

12. Liknuts - World Premier
Så ligner det noget. Super bouncy, bombastisk dope ass beat, som man forventer sig af Liks + Nuts aka LikNuts. Fuck det er perfekt det her, skal klart BLÆSES ud af systemet. Hvad fanden blev der af LikNuts pladen? Det her track er det vildeste, klart albummets bedste indtil videre og jeg er ved at brække nakken lige nu... men neeeeeej, hvorfor er det så kort, øøøøøøøøvvvvv!

13. Raekwon, JD Era, Ghostface Killah & RZA - Unorthodox
Det her track har været ude i et stykke tid, og det er en fucking banger. Ol' Dirty Bastard taler, og Rae åbner med det sygeste cocaine rap som kun han kan. Virkelig, virkelig dope beat, som jeg slet ikke kan forklare, ha!, men der er kung fu film slåsningssamples og det er perfekt. Ghost river lortet i stykker og RZA dropper et sygt vers, som kun han kan. Hvis det her er en indikation om kommende Wu tracks, så kan det sgu godt være de redder den hjem. Nu begynder denne her plade fandme at ligne noget, det var sgu også på tide.

14. Twista & Bun B - Bounce
Langt mere up-tempo beat, men stadig super gutter og langt fra hvad man ellers hører Twista over for tiden. Twista er fandme for dope, når han virkelig gider - og det gider han godt her. Super svedigt track, viber totalt til det her. Fuuuuuck, Bun B er SÅ iskold, for satan han dropper en syg stemmeføring på det her, got'damn!

15. Thristin Howl III - One Person Thirstin
Er der virkelig nogen som gider høre et helt track med Thirstin? okay, jeg kan se det bare er en hurtig halvanden minuts ting, men det er altså også næsten for langt. Uden at hate (for meget) så er det VIRKELIG wack.

16. Willie The Kid - Power Cypha
Willie The Kid dropper lige en solo power "cypha", over et beat der lyder som om det bliver højere og højere, det er lidt forstyrende, whoa bliver snart nød til at skrue ned. Nåh, nu er det slut. Det var vidst også bare sådan et kort track.

17. Action Bronson & Kool G Rap - A Queen's Thing
Hurtigt videre til det næste. Det her track har jeg hørt, Bronson og G. Rap over en Statik Selektah produktion, så ved man at jeg kan lide det på forhånd. Nogle synes måske Bronson er lidt ensformig, men jeg er sgu ikke blevet træt af ham endnu, og G. Rap kan jeg ALDRIG blive træt af.

Shiiit, det er stadig 7 tracks tilbage. Det begynder at blive langt nu, må lige tage en tisse pause.

18. KRS-One, Fat Joe & Sadat X - Take It to the Bronx
"Ey yo, let's take it to the Bronx"... sej lille overgang fra Queens tracket. Super hårdt og simpelt beat, der lyder som et rimelig forvrænget klaverloop. Jeg fucking elsker Sadat X og Fat Joe er altid cool på tracks hvor han skal represente.

19. Termanology - Aw Shux
Hmm, er der virkelig nogen som tjekker op for Term? altså sådan helt seriøst? anyway, jeg synes han er SÅ uinteressant, sorry. Plus beatet er super irriterende. Jeg kommer aldrig til at høre det her igen.

20. Joell Ortiz, Royce Da 5'9 & Crooked I - Slaughter Session
Puha, det her lyder allerede som et Slaughterhouse track og de er slet ikke begyndt at rappe endnu. Totalt hysterisk rock beat, hvem kan seriøst holde det her ud? Joell Ortiz er blevet SÅ intetsigende på det sidste, man kan sige meget om Royce, men han har helt klart trukket både Ortiz og Crooked I i en forkert retning, de har mistet deres særegne stil fuldstændig. Det her er straight larm.

21. Eminem - Symphony in H
Nåh, det her har vi nok alle hørt. Nogle kalder det Em på autopilot, andre siger det er for vildt... jeg siger det skulle have været et helt track.

22. Redman, Method Man & Erick Sermon - Let's Go
Okay, okay, okay, Red, Meth og Sermon, shiiiiit. "Ey yo, I am Hip Hop..." yes you are Mr. Redman. Funky shit over en Erick Sermon produktion, som desværre ikke lyder lige så tight som de engang gjorde. Men det er stadig fucking lækkert. Young'ns ain't got shit on Red'n Meth og Sermon kan stadig droppe et dooope vers. Fuck, Chilltown New York var også en fed plade, håber snart han dropper en ny.

23. Prodigy - Street Corner (Freestyle)
"Doc Martins looking like a black Nazi" - nuff said.

24. N.O.R.E, Al Joseph & Reek da Villian - Questions
Okay, endnu et lidt for hysterisk beat. Loopet kor stemmer som er synthet op "uh,oh,oh,oh,oh" og det larmer for sygt. Til gengæld dropper Noreaga et SYYYYYGT vers - "I tried to reach Nas, I ain't want his number, I just wanted to see the ni**a, like Stevie Wonder" - "Me and 'Pone and ain't speak since the Queensbridge show... so CNN finito, and that's just a shame"... resten af tracket er straight garbage. Jeg vil høre det Nore vers over et andet beat, elsker når han går Emo/sur på den.

25. Gob Goblin, Starvin B & Spit Gemz - GMI (Freestyle)
Hold da kæft, er det allerede sidste track. Det gik faktisk hurtigere end jeg havde regnet med. Pladen er også spækket med mange korte tracks. Det her track er rimelig uinteressant, plejer han ikke altid at gøre det til sidst? altså lave et track med relativt ukendte dudes, som så bare ikke er særlig godt.

Opsummering
Tony Touch er endelig færdig med hans længe ventede "Piece Maker" opfølgning, og som endda også skal være en hyldest til hans klassiske "50 MCs" mixtapes. Desværre synes jeg virkelig ikke den levede op til dens forgængere, da den er fyldt op med alt for mange ligegyldige tracks. Især de mange korte numre virker som decideret mixtape materiale og mange af de øvrige tracks er hæmmet af virkelig dårlige beats. Selv ikke de store navne på albummet kan hive det meget over middel, og mange af tracksene bliver hevet ned af middelmådige præstationer. Når det dog endelig fungerer godt, så fungerer det også RIGTIG godt og henleder tankerne til den første "Piece Maker" plade.

I den forstand er det måske godt pladen er så lang, for så kan man bare fjerne de dårlige tracks og stadig stå tilbage med +10 rigtig dope numre, og det er fandme også mange når man sådan lige tænker over det. Jeg havde bare virkelig håbet at hele albummet ville være ligeså fedt.

Tracks man skal SPOL OP! for:
01. Tony Touch & D Stroy - Touch & D Stroy
05. M.O.P - You Know You Love This
08. Papoose & Uncle Murda - Brooklyn's The Borough
12. Liknuts - World Premier
14. Twista & Bun B - Bounce
17. Action Bronson & Kool G Rap - A Queen's Thing
18. KRS-One, Fat Joe & Sadat X - Take It to the Bronx
22. Redman, Method Man & Erick Sermon - Let's Go
23. Prodigy - Street Corner (Freestyle)
24. N.O.R.E, Al Joseph & Reek da Villian - Questions (Kun på grund af Nores vers)