Så er dagen kommet hvor københavn får besøg af en regulær superstjerne inden for hip hop, og denne gang er det endda en kvindelig en af slagsen. Men hvilke forventninger kan man have, og hvad siger de øvrige lande om live præstationerne, fra en af de absolut mest innovative og originale personligheder i hip hop land?


Først og fremmest er der beliggenheden af koncerten, som selvfølgelig får en kæmpe "thumbs-up" her fra. Ikke alene har Vega fantastisk lyd, men det relativt lille venue, med plads til knap 1500, formår altid at skabe en god stemning med en god følelse af intimitet. Arrangørerne kunne sagtens have sat koncerten i KB Hallen, hvor man desværre går en del på kompromis med både lyd og intimitet, så Vega var et smart move - til trods for den noget
dyre billetpris, på 420 kr.

Den dyre billetpris, må uden tvivl sætte et relativt højt forventnings niveau til koncerten, og ikke mindst det show, som de fleste nok forventer af en kunstner af hendes kaliber. De mange store hits er forventelige, men forhåbentlig kan man også se frem til top-professionelle dansere og et velkoreograferet show, godt båret af hendes velkendte karisma.

Koncerten er endnu ikke udsolgt, men mon ikke der bliver rådet bod på dette i døren, det kræver dog at hendes øvrige præstationer ikke kommer hende i forkøbet. For den kære Missy har desværre ikke efterladt sig et særlig positivt indtryk, i det øvrige Europa.

Dér har koncerterne været præget af forsinkelser, playback, arrogance og generel dårlig stil, i en sådan grad, at publikum i både London og Belfort (Frankrig) vendte sig imod rapperen, som i begge tilfælde måtte have arrangørerne op for at dæmpe gemytterne. Forhåbentlig kan Vega's rammer, skabe et noget mere afslappet miljø, for både Missy såvel som publikum, som derved kan få rådet bod på hendes noget dårlige Europæiske ry.

Forventningerne til koncerten er uden tvivl super høje, hvor især billetpris såvel som kunstnerens kaliber, spiller en meget stor faktor. Desværre har de øvrige præstationer i Europa efterladt mig med en del tvivl, så forventnings niveauet er faldet en del.