Du kender situationen, du sidder hos en ven og snakken falder på fransk rap. Inden du har nået at smide dit "IAM's "L'ecole Du Micro D'argent" er bare den fedeste plade" trumf-kort , bliver der sat noget på, som du "absolut må kende", et kort øjebliks akavet stilhed afbrudt af et "oh snap!? you ain't up on this?" (muligvis efterfulgt af et "Jordan Shrug" - hvis der er andre til stede), alt imens du ligner ham her - og løbet er kørt.

Et sådan slag mod dit hip hop ego, kan være svært at bære, specielt i en så fundamental hip hop disciplin, som at finde et nummer/kunstner/album som ingen nogensinde har hørt om, men som stadig på en eller anden måde har formået at ændre hele hip hop landskabet.

Heldigvis er der en måde at omgå problematikken på. Ved hjælp af tre meget simple, men samtidig meget omstændige trin
  1. Lær flydende fransk, det er også brugbart når penis trænger til kvindelig berøring
  2. Hop ind på det franske net magasin abcdrduson og læs artiklen om "Les 100 classique du rap Français"
  3. Opspor samtlige numre, og gør dig klar til at imponere dine venner med din enorme viden og samling af fantastiske must-haves inden for fransk rap.
Heldigvis, takket været cutting-edge teknologi og min viden inden for alt hvad der omhandler smart tricks, kan jeg nu præsentere en nemmere og hurtigere vej til ultimativ fransk hip hop viden
  1. Glem alt om at lære flydende fransk, så godt virker det heller ikke på pigerne
  2. Kør en Google Translate (ord til Søren Gade) af abcdrduson's artikel om "De 100 klassiske franske rap".
  3. Download samtlige numre her, og opnå øjeblikkelig anerkendelse og respekt fra dine venner og bekendte, som nu tror du ved alt inden for fransk rap.
abcdrduson's liste har taget over fire måneder at sammensætte, hvilket i høj grad bevidnes af den store mængde information de får skrevet om hvert enkelt nummer. Nogle endda med interviews af den pågældende kunstner, som uddyber baggrunden bag det pågældende nummer. Det er virkelig et stort og gennemført arbejde, som mange andre web magasiner kunne lære noget af.

Listen er over de 100 bedste rap skæringer, så forvent derfor ikke at finde Hocus Pocus' børnerim på denne liste. Forvent istedet 100% kompromisløs fransk rap, af både den lyriske og den hardcore slags (ofte begge dele lige repræsenteret), som kun en stram udlændinge politik og flere års undertrykkelse kan frembringe - der er håb for dansk rap forude. Listen er selvfølgelig ikke 100% skudsikker, og jeg savner i særdeleshed gruppeskæringer fra kunstnere som ATK, Scred Connexion, Psy 4 De La Rime og 113 (for bare at nævne et par stykker) - se jeg må også blære mig lidt en gang i mellem.