Sam Sneed er måske ikke kendt af så mange i hip hop land. Den casual west-coast lytter vil måske genkende navnet fra det enkelte track på "Murder Was The Case" soundtracket, hvorimod en person som er relativ ny inden for genren, eller hip hop generelt, måske slet ikke har hørt om manden endnu.


Decideret fans af west-coast, og i særdeleshed Death Row eraen, vil til gengæld nikke genkendende, hvis jeg siger at Sam Sneed i høj grad står bag nogle af de mest velkendte og største hip hop produktioner på vest kysten - og så endda uden den anerkendelse og kredit, som den slags ellers kaster af sig.

Med en begyndelse som producer for Hit Squad (K-Solo, PMD etc.), gik der ikke tang tid før Dr. Dre åbnede øjnene for det unge talent, som han så tit har haft en tidlig evne til at opdage op igennem sin karriere. Det er da også hans samarbejde med Dre, som sikrer Sneed sine største hits, selvom han kun opnår co-producer credits på de aller største - en praksis som Dre med tiden er blevet berygtet for at benytte. Sam Sneed kultiverer lyden, som Dre og hans kumpaner bliver kendetegnende for op igennem midt-halvfemserne, og repræsentere derfor i høj grad lyden af Dr. Dre post-chronic. Alligevel bliver hans navn sjældent nævnt, og han er da også gledet længere og længere væk i det obskure.

Hvis der dog skulle være tvivl om hvorvidt Sam Sneed selv har produceret de nedenstående tracks, så vil jeg blot citere manden selv

"Every one of these songs are produced by Sam Sneed... U betta ask somebody!!!!!!"
  1. K-Solo - Who's Killin' Who (1992)
  2. Sam Sneed & Dr. Dre - U Better Recognize (1994)
  3. Ice Cube & Dr. Dre - Natural Born Killaz (1996)
  4. Dr. Dre - Keep Their Heads Ringin' (1996)
  5. Snoop Dogg - Blueberry (1996)
  6. Nate Dogg - Bag' O Weed (1997)
  7. J-Flexx - Lady Heroin (1997)
  8. Capone-N-Noreaga - Closer (remix) (1997)
  9. Jake The Flake - Streets Is All I Know (1998)
  10. Jay-Z - Anything (1999)
  11. G-Unit - I Smell Pussy (2003)
  12. Scarface - Fuck'n With Face (2003)
  13. Sam Sneed - Golden Child (2003)
  14. Hit Squad - Where We From (2004)
  15. Sam Sneed - Slaves (2008)
  16. Dr. Dre & Sam Sneed - The Heist/Natural Born Killaz (original) (199?) (BONUS)