For et par uger siden sad jeg til et mindre middags arrangement med nogle venner, og som aftenen skred frem blev vi mere og mere nostalgiske omkring vores livs to største kærligheder, musik og mad - nærmere betegnet kød (er det nu man siger no homo?). Der gik ikke lang tid før minderne om diverse numre og vilde kødgilder (eller er det nu?) væltede frem, og det var derfor kun et spørgsmål om tid før vi brød ud i fællessang, med det fantastiske "Meatshake" af Ugly Duckling.


Hvis man er kød elsker (måske nu?), og man ikke kender til Meat Shake, så svarer det til aldrig at have smagt en finthakket kotelet, stoppet op i en svinemørbrad, der er svøbt i bacon, med garniture af chorizo pølser. Hvis man derimod lider af vegetar, så kan man ånde lettet op, idet netop Meatshake sangen er den perfekte kur.

Som aftenen skred frem, begyndte vi at snakke om andre rap numre der omhandler mad, og vi nåede ikke meget længere end Nas' "Fried Chicken", som helt klart er et af de bedste numre fra Untitled (det album som skulle have heddet Nigger). Da jeg kom hjem, tænkte jeg det kunne være sjovt at samle en playliste, med de rap numre jeg kunne finde som omhandlede mad, men det viste sig at være sværere end jeg havde regnet med, og jeg blev især overrasket over hvor få af den slags numre jeg reelt set kunne finde.

Selvom mad rappen er en relativ smal niche, spænder mad metaforerne bredt, og hvor Dead Prez og Nature rapper om maden i bogstaveligste forstand, bruger Organized Konfusion og Goddie Mob den som et minde om familien og "føde til sjælen". Talib Kweli og Nas er til gengæld på deres "conscious" ish, hvor Talib tager udgangspunkt i manglen af føde, er Nas i den anden grøft, hvor den store mængde af lækker usund mad, stille og roligt fordærver samfundet. Jin og Oddisee funderer over musikindustrien gennem mad metaforer, og Lords Of The Underground tænker tilbage på dengang det eneste de fik til aftensmad var søvn, alt imens Raekwon og DOOM er langt mere optaget af det andet køn, som de begge har lyst til at smage alle varianter af.

Sidst men ikke mindst, må vi ikke glemme Ugly Duckling, som tager enhver kød elskers drøm (nu?) og forvandler den om til det perfekte intro nummer.
  1. Ugly duckling - Meatshake
  2. Organized Konfusion - Who Stole My Last Piece Of Chicken?
  3. Nas - Fried Chicken
  4. MF Doom - Kookies (original)
  5. Lords Of The Underground - Sleep For Dinner
  6. Dead Prez - Be Healthy
  7. Goodie Mob - Soul Food
  8. Jin - Food Fight
  9. Raekwon - Ice Cream
  10. Oddisee - Lifes Pie
  11. Nature - Cookout
  12. Talib Kweli - Eat To Live
  13. Organized Konfusion - Who Stole My Last Piece Of Chicken? (remix)
  14. Goodie Mob - Soul Food (remix)
  15. MF Doom - Kokkies (re-issue version)