Ugens SPOL OP!, går i denne uge, til en udgivelse der har været præget af så mange forsinkelser og uheldige omstændigheder, at det nærmest virker som om der hviler en forbandelse over den.
Med en release dato der nu officielt hedder d. 26 oktober, er Kno's "Death Is Silent" nu blevet flyttet tre gange, og det er af helt andre årsager end hvad der normalt ligger bag den slags. Inden jeg går i detaljer, kan det måske lige være på sin plads at skrive lidt om manden bag.

Kno er medlem af den fantastiske gruppe, "CunninLynguists", som er en gruppe der gang på gang beviser, at der er meget andet end Dirty South i syden. Med andre ord, hvis man ikke er oppe på "CunninLynguists", så skylder man sig selv at tjekke dem ud, ikke mindst på grund af de fantastiske produktioner, som det desuden er Kno der står bag.

Kno er ganske enkelt en fantastisk producer, som har en helt speciel evne til at skabe et helt utroligt miljø (af mangel på bedre ord) omkring sin musik. Kno's remix af Jay-Z's "The Black Album", er desuden det aller bedste af sin slags. Det er der mange som har bemærket og hans debut har derfor også været længeventet, og da de første antydninger omkring "Death Is Silent" dukker op, vækker det stor begejstring i hip hop land.

Kno selv har da også været bevidst omkring vigtigheden af hans første udgivelse under eget navn, derfor blev der ikke sparet noget da der skulle designes et special edition box set til ablummet, under navnet "Obituary Edition Box Set". Settet, som inkluderer en særlig kisteformet indpakning, 3 nøgleringe (ligvogn, kiste & cover), instrumentaler, t-shirt, klistermærker m.m., blev sat til salg for 50$ og solgte ud i løbet af et par uger.

Det er så her, de første ulykker sker for den kære Kno. Først kan indpakningsfirmaet ikke levere den fornødne kiste indpakning, og denne bliver skiftet ud af en almindelig sort pap-kasse. Dernæst bliver albummets unikke stregkode nummer - et såkaldt UPC nummer, også benyttet på et Souljah Boy mixtape (no joke), og idet Kno er mindre kendt end Souljah Boy bliver Kno's album skubbet yderligere 14 dage. Sidst men ikke mindst, viser det sig nu at box settets medfølgende 3 nøgleringe ikke kan leveres, igen på grund af produktionsfejl.

Som kompensation til alle de mennesker, som har bestilt den særlige udgave af albummet, sender Kno derfor sit album ud som digital download, hvilket selvfølgelig har resulteret i en helt vild spredning af albummet på nettet, der selvom det var lækket tidligere nu fremstår i god 320 kbps kvalitet, med dertilhørende instrumentaler - too many bloggers, not enough fans.

Langt mindre ting er sket, for langt større kunstnere, som i sidste ende har medført en skrottelse af albummet. I den forstand er det heldigt for Kno, at han ikke er på et major label.

Jeg vil ikke smide download links til albummet, men jeg vil anbefale det på det kraftigste, da det virkelig er helt fantastisk, man skal lede meget længe efter et mere stemningsfuldt album end dette. Og hvis det mod forventning, skulle gå hen og blive droppet alligevel, på grund af alt balladen, så ved i hvor i kan finde det først.