Resident Alien - It Takes A Nation Of Suckas To Let Us In


Der er nogle helt særlige kunstnere, som gang på gang bliver ramt af forhindringer, det kan enten skyldes deres personlighed - eller mangel deraf (læs: Saigon) eller det kan skyldes deres talent, som i Prince Paul's tilfælde.

For disse kunstnere gælder næsten altid, én gylden regel; lav om på dig selv og/eller dit kunstneriske udtryk, eller oplev forhindringer indtil den dag du dør. Nogle tilpasser sig (læs: Q-Tip), mens andre giver branchen en stor fed midter finger, som i Prince Paul's tilfælde.

Oven på Prince Pauls fantastiske produktionsarbejde med især De La Soul, 3rd Bass og ikke mindst Stetsasonic, er mange selskaber på jagt efter det unge talent. Derfor får han i 1991, som kun 20 årig, mulighed for at drive sit eget underlabel under selveste Russell Simmons' "Rush Associated Labels/Columbia Records".

Med 50.000$ i hånden beslutter Prince Paul derfor, at lave det han er aller bedst til, nemlig et koncept album. Han finder derfor 3 venner, som egentlig ikke er rappere, og begynder at indspille under gruppe navnet "Resident Alien". Det går dog hurtigt op for Russell Simmons, at Prince Paul's kunstneriske udtryk ikke helt passer i tråd med hans egne visioner, hvor selv Prince Paul's navn til sit underlabet giver gnidninger. Det skal da også liges siges, at underlabelet kaldes "Dew Doo Man Records" og har en lille glad lort som logo - og så siger man at hip hoppere ikke har selvironi.

Efter nærmest ingen mainstream eksponering af gruppens to 12"ere, henholdsvis "Mr. Boops" og "Ooh The Dew Doo Man" og et selskab som ikke rigtig støtter projektet, bliver det for meget for Prince Paul. Han beslutter sig derfor for at tage et alvorsord med Russell Simmons og hans partner Lyor Cohen. Resultatet af dette møde? albummet bliver droppet, sammen med Prince Paul's underlabel og hans plade kontrakt.

Selve albummet ville have været Prince Paul's første selvbestaltet projekt, og det blev først i 1996 at han fik den drøm opfyldt, med udsendelsen af sin debut "Phsychoanalysis: What Is It?". "It Takes A Nation Of Suckas To Let Us In" er bestemt ikke Prince Paul's bedste arbejde, men det markerer begyndelsen på en lang række af de mest skøre og originale koncept albums hip hop land har at tilbyde.

Enhver fan af Prince Paul skylder sig selv at have denne i samlingen, og hvis nogle af jer andre har den mindste interesse i skæv, eksperimenterende, sjov og ikke mindst kompromisløs hip hop, så SKAL i tjekke Prince Paul's øvrige projekter ud.