XXL's Freshmen liste for 2008 bar præg af én meget karakteristisk fejlbedømmelse, nemlig at komme til at inkludere for mange rappere, som skulle have været på listen 2-3 eller måske endda 5 år tidligere. Det har selvfølgelig været et klart valg fra XXL's side, idet de på den måde får introduceret deres nye koncept i en sådan facon at de kigger lidt tilbage på de forgangne års "Freshmen", samtidig med at de får introduceret et par nye. Det er dog problematisk da det giver et ret misvisende billede af hvad der reelt set rørte sig i og op til 2007.


Det mest absurde valg tilfalder uden tvivl Lupe Fiasco, som på dette tidspunkt (slut 2007) allerede er en super etableret kunstner. I den henseende virker det virkelig underligt ikke at hive fat i kunstnere som Consequence, Blu eller Rhymefest. Faktisk virker det som om XXL virkelig ikke har haft føling for hvad der har rykket på den mere gængse lyriske rap scene, hvorimod de har haft fingeren lidt mere på pulsen, hvad angår den mere mainstream orienteret rap.

Fælles for (næsten) alle rapperne på listen, er dog deres relative stilstand i karriererne efterfølgende, hvor de nærmest alle har haft (har) problemer med at få udgivet musik efterfølgende.

Blå bog: Årgang 2008
  1. Saigon - Pain In My Life
  2. Plies - You Ain't Sayin Nothin'
  3. Rich Bow - Throw Some D's (remix)
  4. Lupe Fiasco - Kick, Push
  5. Lil' Boosie - Zoom
  6. Gorilla Zoe - Hood Nigga
  7. Joell Ortiz - Hip Hop
  8. Crooked I - Dysfunktional Family
  9. Papoose - Where It Started At
  10. Young Dro - Shoulder Lean