Så kom dagen endelig hvor man kunne høre Jay-Z og Kanye's første single fra deres kommende EP projekt "Watch The Throne", som jeg personligt ikke havde regnet med ville blive til noget, men som som så nu alligevel ser ud til at ramme os meget snart.


Første singlen kom som de fleste af jer nok ved for et par dage siden, nummeret hedder "H.A.M. (Hard As a Mutherfucker) og hele hip hop land har selvfølgelig diskuteret og debatteret lige siden. Lever nummeret op til hypen? Tager Kanye Jay ud, som han gjorde på "Run This Town"? er Lex Luger dygtig nok til at løfte opgaven? Er dette hvad man kan forvente sig af resten af projektet? - Nej, Nej, Nej og forhåbentlig ikke.

Alt den snak om Kanye og Jay kollaboen har selvfølgelig også fået enhver hip hop hjemmeside eller blog med respekt for sig selv, til at lave en masse "hvem rockede den bedst" sammendrag af tidligere Kanye/Jay tracks, dog uden at tage alle tracksene med - det forstår jeg ikke.

Så derfor har jeg selvfølgelig selv gjort det, nedenstående er derfor en samling af alle Jay-Z og Kanye West kollaborationer under navnet "Tronfølgerne". Samlingen spænder fra Jay-Z's første gæstevers på Kanye's debut, forbi deres gæste vers på Talib, TI og Khaled tracks, og helt hen til deres nyeste single.

Jeg gider egentlig ikke lave en eller anden underlig vurdering af hvert enkelt track i forhold til hvordan den enkelte klarer sig i forhold til hinanden, da det er rimelig tydeligt at tidlig Kanye på ingen måde kunne hamle op med Jay lyrisk, og at det på det seneste nærmere er Jay som er blevet doven, end at Kanye har nærmet sig ham... Kanye just doesn't have the flow. Da jeg dog er lidt gammeldags, er det uden tvivl "Never Let Me Down" og "Get By" remixet, som er mine favoritter, men hvilken er jeres yndlings Jay-Z og Kanye kollaboration?
  1. Never let me down
  2. The bounce
  3. Get by (remix) (Feat. Talib Kweli, Mos Def & Busta Rhymes)
  4. Diamonds from Sierra Leone (remix)
  5. Swagga like us (Feat. TI & Lil' Wayne)
  6. Go hard (Feat. T-Pain & DJ Khaled)
  7. Hater
  8. Run This Town (Feat. Rihanna)
  9. Power (remix) (Feat. Swizz Beatz)
  10. The Joy (Feat. Pete Rock, Charlie Wilson, Curtis Mayfield & Kid Cudi)
  11. Monster (Feat. Rick Ross, Nicki Minaj & Bon Iver)
  12. So appalled (Feat. Swizz Beatz, Pusha T, CyHi the Prince & The RZA)
  13. H.A.M.