Endnu engang er det blevet tid til at fremhæve et af hip hoppens mode fænomener, og denne gang er vi uden tvivl nået til et af de absolut største brands i verden og ikke mindst hip hop land. Det drejer sig selvfølgelig om Adidas, der med sine revolutionære tilgang til branding og sponsoraftaler, var hurtige til at øjne mulighederne ved hip hop publikummet, som de har haft i et jerngreb lige siden.

Det hele starter dog med én sko, nærmere betegnet Superstar skoen, som første gang bliver introduceret i 1969 som en revolutionerende basket sko, der hurtigt bliver en absolut favorit blandt alle NBA spillere, hvor det skønnes at op imod 75% af alle spillerne i ligaen bar den ikoniske sko.

Den store eksponering på basket banerne, er uden tvivl også årsagen til Superstar skoens popularitet blandt de "urbane" unge, hvor det især er grafitti malerne og breakdancerne der flytter skoen fra basketbanen og ud i gadebilledet, godt hjulpet af en ny rap gruppe, der fra starten af ikke er blege for at vise deres kærlighed for mærket med de tre striber.

Det drejer sig selvfølgelig om Run-DMC, der egenhændigt (i 1986) er med til at cementere Adidas' plads i hip hop historien og positionere mærket, som hip hoppens officielle sponsor. For med mega hittet "My Adidas" kan Adidas ikke længere ignorere deres nye klientel, og de indgår som de første nogensinde en sponsor aftale med en hip hop artist.

Adidas' indflydelse på mærkers håndtering af hip hop miljøet er til at føle på, hvor ethvert sportsmærke med respekt for sig selv har haft en eller anden form for hip hop kollaboration, samtidig med at Adidas fortsætter med at være frontløbere, med flere store kollaborationer med blandt andre Snoop Dogg, Missy Elliott, Def Jam, Wu-Tang, Redman, Ghostface Killah, Method Man og Pharrell.

De søde folk hos Adidas Danmark, har i dagens anledning været så søde at donere et par Adidas Superstar sko og en Adidas Superstar tracktop, så i kan rocke den klassiske hip hop uniform. Der er både pige og drenge størrelser, så alle kan være med i denne her konkurrence.

Det eneste du skal gøre for at vinde dette super deffe outfit, er at følge SPOL OP! på Facebook, "synes godt om" og skrive en lille hilsen ud for dette indlæg - whatever you want.

Sidste frist for tilmelding er søndag den 13. februar kl. 14:00, vinderen offentliggøres samme dag kl. 21:00 på Facebook siden.