Så er det endelig blevet min tur igen, mig, mig, mig... kig på mig...


Nå men i denne måned har jeg endelig fået ryddet op i CD'erne i bilen, og har derfor rimelig målrettet prøvet at få hørt en masse god musik, i stedet for at høre det lort P3 har at byde på for tiden.

Da det er hele CD'er, så har jeg som udgangspunkt valgt det nummer som lyder bedst i bilen eller som bare er mit foretrukkent - og derved også det nummer som er blevet hørt mest.

Der er flere end 10 albums, men jeg synes det er omsonst at tage Kanye, Kid Cudi, Big Boi (Shutterburg igen) og Mark Ronson med, da de var på listen i sidste uge.

Det er en kold verden, og det her er et iskoldt nummer som absolut skal høres så højt som overhovedet muligt, med nedrullede vinduer mens man mean-mugger pansere.

Fedt, fedt beat med dejlig dybe djembe trommer og et helt hysterisk vers fra Damian Marley som overhovedet ikke kan beskrives når man hører det utrolig højt og med den helt rigtig mængde bas.

Når man kører i en Volvo med to skrigende kids på bagsædet, så er det begrænset hvor meget man bliver tjekket ud... lige indtil man ruller alle vinduerne ned og brager Def Squad, så glor alle - hovedsageligt med hovedrysten.

Nåh, den havde i ikke lige regnet med, men jeg har sagt det før, "Before I Self Destruct" er et fantastisk album, det er måske endda bedre end "Get Rich..." - på nogle punkter i hvert fald. Der er ingen pandering til mainstreamen her, kun hardcore hjernedød gutter rap, selv når R Kelly gæster er det hjernedødt og når Kellz synger

"you got your nose up your ass like your smellin your shit
But tonight you met your match (WHOOOOOA OHHHHHH WHYYYYYY!!!?)
Cause I be smellin my shit too now how you like that?!"

Så når det hele op i en højere enhed af perfekthed.

Jeg er jo i bund og grund ved at blive lidt gammel, og når drengene fra min datters skole i 7'ende glor på mig med det samme blik jeg havde da jeg var 13 og der var en som prøvede at være hip med de unge, så får jeg det fysisk dårligt med mig selv og overvejer om jeg én gang for alle skal brænde alle mine hættetrøjer og kasketter... men så kan jeg heldigvis finde trøst i at der stadig bliver lavet musik til folk som mig.

Ghost skuffer aldrig med sine albums og "Apollo Kids" er ingen undtagelse, det her track skiller sig dog ud og har faktisk inspireret mig til et (forhåbentlig) kommende indlæg. Det er bare den slags tracks der skal høres rigtig højt, med masser af bas og armen ud af vinduet.

Hele The Roots nye album - "How I Got Over", er super fedt og perfekt køre musik, så det er svært at vælge ét track, især fordi jeg sjældent hopper nogen tracks over på det her album. Men jeg skruer nu altid lige lidt højere op når det her track kommer på - Joanna Newsom er sej.

Ligesom med Def Squad albummet, så bliver Beatnuts' "A Musical Massacre" i tung rotation hos mig indtil jeg dør, og jeg eeeelsker det her track.

"Oh, You supposed to be the bomb now?
You and your label need to calm down
Yeah you nigga with that corny song out"

Hvis man ikke har det her album, så køb det uden at tøve. Det er et GOAT album, hvis vi skal bruge hip hop kliché terminologi, og det skal vi jo helst - det samme gælder for Def Squads "El Niño".

Der er ALTID et QB album i min bil, og der er ALTID et Cormega eller Nas album i min bil. Selvom jeg ikke er så vild med "Born and Raised" albummet, så er det her track et af de bedste Mega tracks overhovedet. Mega og Tragedy burde lave et helt album sammen.

Ved folk godt at Preemo har produceret hele Blaq Poets "The Blaqprint", det album er spækket med banger på banger på banger, og så fra en af de absolut bedste QB veteraner, og hvor meget omtale fik det? - I just don't get it. Denne her banger (der var det igen) med KL (RIP), minder mig om de gode gamle Screwball dage og Blaq Poet er bare så fucking underholdende.

Inden i tilkalder de sociale myndighedder fordi jeg spiller gutter rap for mine kids, så skal i ikke snydes for mit absolut yndlingsnummer fra den nye Rammasjang CD. Det er bare så hyggeligt og så får jeg faktisk lidt kuldegysninger når jeg spiller det højt, samtidig med at jeg kommer til at tænke på min barndom... flæb. Ungerne er til gengæld splittet, den mindste råber "batty" hver gang Bamse kommer med sin lille cameo i starten og klapper (næsten) i takt, hvorimod den største altid brokker sig højlydt over at det er "totalt baby musik"... I don't give a fuck, jeg brager den hver gang med nedrullede vinduer fitted cap og fællessang med undrende cyklister.