Clipse - Exclusive Audio Footage


Jeg har ikke altid udtrykt mig særlig positivt omkring Clipse, hvilket i høj grad skyldes at jeg finder dem dybt uinteressante, ikke dermed sagt de ikke er dygtige rappere - men det gemmer jeg til et andet indlæg.

Nu skal det derimod handle om deres unreleased plade fra '99, som blev droppet på grund af en dårlig modtagelse af første singlen "The Funeral". Selvom det lyder som en rimelig almindelig grund, fra et pladeselskabs synspunkt. Så kan det dog alligevel overraske en del, da det var The Neptunes som stod bag alle produktionerne på albummet og de stille og roligt var ved at sætte sig i position som regulære superstjerner på dette tidspunkt, hvor det især var produktionerne på Kelis' "Kaleidoscope" der blev startskuddet for en af de mest markante "lyde" i det nye årtusinde.

Elektra holdt dog ved, og albummet forblev skjult fra den brede befolkning lige siden. På albummet, som er indspillet i perioden omkring '94 til '98, finder man Clipse i en langt mere hård og knap så finpudset lyd, end man måske kender dem fra deres nyere materiale. Derudover er det meget interessant at høre hvordan The Neptunes var igang med at finjustere deres lyd på dette tidspunkt.

Albummet blev som sagt droppet, men blev hurtigt lækket på nettet, hvor Clipse selv har været aktive i at opfordre folk til at downloade det, i deres tidligere interviews. Der florerer desuden en bootleg vinyl af pladen, der som regel kan ervherves for relativ billige penge. Det er dog relevant i den henseende, at pointere at albummet ikke er mastereret, hvilket godt kan høres.