Pharrell & The Yessirs - Out Of My Mind


Når man umiddelbart kigger listen af unreleased albums igennem, så kunne man tro at det altid er en helt særlig type kunstnere, som bliver ramt af fænomenet. Man skulle i hvert fald ikke tro, at selv regulære superstjerner, ville blive udsat for at få hevet stikket på et af deres projekter. Ikke desto mindre, er det præcis hvad der skete, da Pharrell Williams i 2007 beslutter at re-make "In My Mind", med ingen ringere end Questlove og James Poyser - under navnet Pharrell & The Yessirs.

At re-make "In My Mind" bundede ene og alene i ét faktum, nemlig at albummet var en regulær fiasko, som dels solgte minimalt - i Pharrell/Neptunes regi, og som alverdens kritikere - og Pharrell selv, var utrolig hurtige til at kritisere og afskrive. En del af kritikken lød blandt andet på, at albummet manglede dynamik og fremstod syntetisk uden nerve og sjæl. Det er da også præcis den nerve og sjæl, Pharrell håber på at frembringe ved at lade samtlige numre på pladen gennemgå en Questlove makeover, og erstatte de syntetiske beats med funky liveinstrumentering.

Den umiddelbare hype omkring projektet er stor, og mange fans og medier venter spændt på at høre det endelige resultat, idet det tidligere har været til Pharrells fordel at gen-indspilde et album (læs op på N*E*R*D - In Search Of... hvis i ikke ved hvad jeg taler om). Desværre delte Interscope ikke den samme begejstring, og det blev i de aller sidste stadier af projektet, besluttet at droppe projektet, idet man ikke ønskede endnu et fejlskud med en så stor udgivelse som Pharrell Williams nu engang er.

Heldigvis for os, er Questlove en mega musiknørd, så han forstod hurtigt at folket ville have musikken, uanset om denne var færdig eller ej. Han valgte derfor at smide hele det umastereret album til fri download på hans eget forum okayplayer.com - med tryk på umastereret.

Efterfølgende har der selvfølgelig floreret en del forskellige versioner af albummet, idet folk simpelthen ikke kan lade være med at pille ved den slags - til stor irritation for mig og mit lille arkiv. Der går desuden en rimelig vedvarende historie om, at Questlove har udsendt en mastereret version i 2009, men som én af dem der i sin tid downloadede albummet fra okayplay.com, så kan jeg 100% garantere at det ikke er tilfældet.

Selve albummet er som sagt en 100% re-make af det oprindelige "In My Mind" + nogle ekstra numre. Live instrumenteringen gør virkelig en stor forskel, og det er især sjovt at høre de to udgivelser parallelt med hinanden. Albummet er som sagt umastereret og det kan bestemt høres, idet lyden flere steder er ret flad og uden den dynamik og fylde man ellers forventer sig af både Pharrell og Questlove, det gør ikke det helt store, men det er nu ærgerligt, når nu det er et album med vægt på instrumenteringen.