Kanye West - Record for Hype


Ligesom med Ski Beatz udgivelsen, er det blevet tid til et af de helt nye unreleased albums, og ligesom med Ski Beatz, så kan man i høj grad diskutere hvorvidt dette overhovedet kan kategoriseres som et unreleased album, men jeg håber - ligsom med Ski Beatz, at jeg kan gøre det nogenlunde klart hvorfor dette er et unreleased projekt i mine øjne.

Det er egentlig ikke fordi der er så meget at skrive om selve udgivelsen, tilbage i sommeren 2010, da Kanyes "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" stadig hed "Good Ass Job" og der endnu ikke var nogen som kendte til #G.O.O.D.Fridays konceptet, poppede der pludselig et mystisk screen-shot op på diverse blogs. Billedet viste ganske klart et album under navnet "Record for Hype" med 16 tracks, og blev hurtigt distribueret til alle de store blogs/hjemmesider under påskud af at være et screen-shot af Kanye's kommende plade, som efter udsagnet skulle være sendt til Hype Williams - deraf navnet, til eventuel brainstorming af kommende videoer til projektet.

Billedet blev dog utrolig hurtigt afskrevet som en dårlig joke, til trods for at der samme dag blev fundet en fil under navnet "Record for Hype.zip" på Mediafire.com. Selvom filen var password beskyttet, fremgik det tydeligt at alle 16 tracks - som set på det famøse screen-shot, var at finde i den zippede mappe. Og selvom enkelte forsøgte sig i at afkode det hemmelige password, blev det hele dog stadig afskrevet som et omstændigt påfund, hovedsageligt med argumentationen, at titlerne simpelthen lød for urealistiske - selv for Kanye, og at det bare var lidt for underligt.

Et par måneder efter det berygtede screen-shot, stod det dog klart - som ugerne gik under #G.O.O.D.Fridays konceptet, at det pågældende billede inkluderede en hel del af de nu lækkede tracks. Dette startede en ny efterforskning omkring filen, hvor man fik afdækket at Kanye havde tilbragt en lang periode i Stockholm (screen-shottet er fra en svensk-sproget Mac), hvor den pågældende .zip fil muligvis var blevet distribueret til andre. Dette fik lynhurtigt mere habile hackere igang, som dog indtil videre endnu ikke har kunnet knække kodeordet.

Eftersom jeg ikke er en psyko hacker, med dedikerede computere til at ordne sagerne, så har jeg gjort, hvad jeg nu engang gør, nemlig samlet 14 af de i alt 16 tracks på tracklisten, der alle er blevet udgivet efterfølgende, enten gennem #G.O.O.D.Fridays eller på MBDTF. Dette må siges at være den absolutte første kendte version af MBDTF, og er i den henseende super interessant, der kan nok ikke herske nogen tvivl om at det mystiske screen-shot virkelig var et tidligt indblik ind i hans plade, men hvorfor og hvordan det blev lækket, er der nok ikke nogen som kan - eller tør, svare endegyldigt på. I stedet kan man håbe, at Kanye en dag beslutter at frigive de to sidste tracks, så vi endegyldigt kan få samlet den indledende vision for MBDTF.

En bedre løsning ville selvfølgelig være, hvis den pågældende fil pludselig blev hacket - eller kodeordet blev frigivet, da man reelt set ikke ved hvilke alternative versioner dette album indeholder, men de er sandsynligvis mærkbart anderledes end de færdige tracks vi står med nu, muligvis med anderledes produktioner eller endda helt andre gæster - eller slet ingen, og måske er det endda blot instrumentaler - hvem ved?

*jeg har inkluderet et link til den originale "Record for Hype.zip" fil, hvis der skulle sidde nogle hardcore hackere derude, som ville forsøge sig.