Hittman - Murda Weapon

På mange måder, er dette en form for fortsættelse af King Tee indlægget, som omhandlede dennes unreleased album "Thy Kingdom Come". Men hvor King Tee repræsenterede tiden umiddelbart inden udgivelsen af "2001", så repræsenterer Hittman i høj grad den udvikling som fulgte umiddelbart efter, hvor han blev spået til at viderebringe den west-coast lyd, som Dr. Dre netop havde præsenteret.

Og Hittman var en vigtig brik, faktisk optrådte han hele 9 numre af "2001", og det er samme antal numre som Dre's usual suspects (Em, Xzibit og Snoop) optræder på - TILSAMMEN. Det er faktisk præcis samme antal numre som Snoop optræder på (hvis man ser bort fra de numre hvor han bare er krediteret med "background vocals") på "The Chronic", som af nogen kaldes for Snoops egentlige debut. I dette perspektiv, er Hittman ikke bare "endnu" en kunstner i Aftermath stablen, men derimod Dre's bud på den næste frontfigur efter Eminem. Hvad går der så lige galt? hvorfor bliver Hittman droppet? og hvorfor overhovedet bruge tid og energi på at indspille en plade?

Det egentlige spørgsmål er måske hvorvidt Hittman selv er klar over årsagen, eller Dre for den sags skyld. Onde Internet rygter vil sige at Hittman skred - frivilligt og uden varsel, andre vil sige at Dre og Hittman havde "creative differences", som ikke kunne løses. Men hvis man graver lidt i de udgivelser og kunstnere som ender med at sidde fast hos Aftermath, dukker der et mønster op, som ikke alene skal tilskrives Dre's über-krav, men i langt højere grad skal tilskrives Aftermath som organisation, hvor Dr. Dre's status i høj grad afskærer ham fra de selv-samme kunstnere han så aktivt forsøger at dyrke.

"Murda Weapon" er - til trods for vedvarende påstande, IKKE Hittmans debut plade. Hittman har selv, i flere interviews, afskrevet sig enhver notion om dette, og der er i stedet tale om en samling demoer, som blev  lækket under påskud af at være hans debut. Flere af numrene ender med at optræde på bootleg udgivelsen "Hittmanic Verses".

 Ligesom at King Tee's "The kingdome Come" var et indblik ind i Dre's "nye" lyd, som han udvikler for "2001", så er Murda Weapon en klar udvikling af denne, albummet kunne i og for sig kaldes for "2001 pt. 2", meget lig hvordan mange kalder "Doggystyle" for "Chronic 2". Ikke dermed sagt at Murda Weapon er lige så god som Doggystyle (eller 2001 for den sags skyld), men det behøves det sådan set heller ikke, når nu der kun er tale om en samling leaks. Uanset hvad, er det et "must download" for enhver fan af Dre produktioner (cirka '98-'00) og helstøbt West Coast.

Albummet er som skrevet demoer og alle numre er umastereret og med en langt mindre "crisp" lys, end man kender fra Dre's øvrige arbejde. En del af numrene kan købes i bedre kvalitet, da de er blevet mastereret (dog ikke af Dre) til hans "Hittmanic Verses". Hittmanic Verses indeholder sjovt nok 10 tracks fra Murda Weapon plus fire "nye" numre, og er muligvis hvordan Hittman havde tiltænkt Murda Weapon skulle have lydt, hvis den nogensinde skulle have ramt butikshylderne.

Tryk her for at hente: Hittman - Murda Weapon