Så skete det, som der efterhånden er blevet en naturlig del af hip hop land, nemlig at endnu en kunstner er gået bort alt, alt for tidligt. Denne gang drejer det sig, som I nok allerede ved, om Heavy D, som var en af hip hop lands aller største personligheder - desværre også i bogstaveligste forstand.

Med en kultur der i høj grad hylder og dyrker overfloden af goder, og det som man på fransk ville vælge at kalde "la bonne vie", så har der efterhånden været en hel del decideret overvægtige stjerner, der har båret deres vægt uden på tøjet med stolthed og som en decideret identitetsskabende faktor. Heavy D var muligvis på rette kurs i sin kamp mod overvægten, men der kan næppe herske nogen tvivl om, at hans mangeårige overvægt - og det slid på kroppen som det medfører, har haft en indflydelse på hans pludselige kollaps og død.

Heavy D har været en kæmpe indflydelse for hip hop miljøet, og har haft den særegne evne til at indfange det kommercielle publikum, samtidig med at han har fået anerkendelse og respekt fra selv de mest hardcore hip hop aficionados. Det skyldes uden tvivl hans evne til at gøre præcis hvad der passede ham, uden at gå på kompromis for nogen, og hvad enten der har været tale om udviklingen af "New Jack Swing" genren, hans flirt med mere hardcore orienteret rap, eller hans skift til reggae, så har der aldrig været tvivl om, at numrene er blevet lavet med kærlighed og respekt for musikken.

For mit vedkommende, har jeg altid associeret Heavy D, med hans efterhånden legendariske "posse" tracks "Don't Curse" og "A Bunch of Niggas". Disse tracks - og de øvrige posse tracks han har medvirket på, illustrerer også i høj grad hvor elsket og anerkendt Heavy D var hos de øvrige kunstnere i hip hop land, og det behøver man ikke at kigge meget længere end hyldest introen fra hans album "Nuthin' But Love", for at bevidne. Netop dette track er passende valgt som afslutningsnummer, for denne lille samling af Heavy D posse tracks.

Efter nøje overvejelser og flere inputs fra utrolig mange involveret, er posse tracks i denne omgang defineret som tracks bestående af 4 artister eller derover. Som sædvanlig, så håber jeg I vil byde ind hvis det viser sig at jeg har undladt nogle tracks, disse små samlinger skulle helst være fyldestgørende.
 1. The Basement (Feat. Heavy D., Pete Rock, CL Smooth, Robo-O & Dida)
 2. Don't Curse (Feat. Heavy D, Kool G Rap, Q-Tip, Grand Puba, CL Smooth & Big Daddy Kane)
 3. A Buncha Niggas (Feat. Heavy D, Gang Starr, 3rd Eye, The Notorious B.I.G., Busta Rhymes & Rob-O)
 4. Let's Get It On (Feat. Heavy D, 2Pac, The Notorious BIG, Grand Puba & Spunk Bigga)
 5. Roll With Tha Flavor (Feat. Heavy D, Naughty By Nature, Chip-Fu, Freddie Foxx, Queen Latifah, D-Nice & Dres)
 6. Rough (Feat. Queen Latifah, Treach, KRS-One, Heavy D & the Boyz
 7. Can You Handle It (Feat. Heavy D, Daz, Kurupt & McGruff)
 8. Friends & Respect (Feat. Buju Banton, KRS-One, Kool G Rap, LL Cool J, Little Shawn, MC Lyte, Martin Lawrence, Pete Rock, Positive K, Q-Tip, Queen Latifah, Spike Lee & Treach 
 9. Jam Session (Feat. Heavy D, The Notorious B.I.G. & Troo-Kula) (BONUS)
 10. Roll With Tha Flavor (Extended Mix) (Feat. Heavy D, Naughty By Nature, Chip-Fu, Freddie Foxx, Queen Latifah, D-Nice & Dres) (BONUS)
 11. Self Destruction (Extended Mix) (Feat. Heavy D, KRS-One, D-Nice, Ms. Melodie, Delite, Daddy-O, Wise, Frukwan, Kool Moe Dee, MC Lyte, Doug E. Fresh, Just-Ice, Chuck D & Flavor Flav) (BONUS)
Tryk her for at hente: SPOL OP's Heavy D hyldest