Jeg havde egentlig været lidt tøvende med at tage ind og se Elzhi. På den ene side er jeg stor fan og synes at han er én af de absolutte bedste rappere, som slet ikke får den anerkendelse som han har gjort sig fortjent til. Men på den anden side, så vil jeg ikke lægge skjul ved at hans nyeste mixtape projekt "ELmatic" ikke ligefrem har fanget min længerevarende interesse, og at jeg ærlig talt synes det er en skam, at et talent som Elzhi skal få sit første store "gennembrud" som "ham der, der har lavet et cover af Illmatic" - og der skal da heller ikke lægges skjul ved at netop Illmatic ender med at fylde en stor del af min bevidsthed omkring aftenens forløb.

For ELmatic mixtapet er bestemt en hæmsko for Elzhi, der til trods for stensikre leveringer og en forsikring om at "this is my most personal song" [The World Is Yours], simpelthen har alt for svært ved at sætte sit eget udtryk på de efterhånden legendariske instrumentaler. Hvis man dertil lægger, at bandet simpelthen spillede helt afsindigt godt, med dertilhørende god lyd fra Stengades side, så stod jeg ofte tilbage med en fornemmelse af, at det hele ville være meget bedre hvis Nas stod på scenen.Som mixtape koncept, der kan agere som årets "novelty" kan ELmatic selvfølgelig være et fantastisk bekendtskab, men som live-oplevelse, med et band der giver den ene fantastiske udgave af Nas' klassikere efter den anden - hvor især "Represent" skillede sig ud, så bliver det rent ud sagt problematisk, specielt hvis man som mig, fangede sig selv i at lukke af for Elzhi's lyrik og i stedet drømmede sig hen til en verden hvor Nas kunne opføre Illmatic med liveband under så intime forhold som Stengade. Man må også sige, at det var "problematisk" at et af aftenens absolut bedst modtagne numre, var et cover af Wu-Tangs "C.R.E.A.M.", hvor Elzhi reciterede Raekwons vers ord for ord. Man kunne frygte at Elzhi var blevet hip hoppens cover konge, der ikke længere kunne holde sig til sit eget materiale for at rocke et publikum... men så ville man tage fejl.

For heldigvis for Elzhi valgte han - halvvejs inde, at give publikum et indblik ind i sit eget "rigtige" bagkatalog, og det var først her, at man virkelig kunne mærke energien og Elzhi's lyst til at præsenterer sine egne værker, hvilket bestemt også gav sig til udtryk hos publikum, hvor stemningen lige steg et par ekstra takter. Det blev således til fantastisk energifyldte fremførelser af blandt andet "Motown", "Deadly Medley" og "Like This", som alt sammen blev bakket op af det fantastisk veslpillende band, som bestemt ikke havde problemer med at spille andet end Illmatic instrumentaler. Desuden skal der også lige gives en stor ros til DJ House Shoes, der i samspil med bandet havde fundet en helt perfekte balance, som man alt for sjældent oplever.

Som aftenen rundede af, herskede der ikke nogen tvivl om, at Elzhi ikke alene er en af de bedste rappere for tiden, men at han også kan finde ud af at skrue en fantastisk god koncert sammen. Om man kan lide at der bliver spillet så mange tracks fra ELmatic må siges at være en smagssag, og det samme må siges om ens forhold til de enkelte Nas instrumentaler, som desværre for mit vedkommende fyldte alt for meget til at jeg virkelig kunne nyde Elzhi's raps. Men nu er dette jo ikke en anmeldelse af ELmatic, men derimod koncerten, og førnævnte kan - og skal, absolut intet tage fra den stemning som Elzhi, DJ House Shoes og det medbragte band fik stablet på benene denne mandag aften, og hvis ret skal være ret så hedder showet "The ELmatic tour" - så hvad havde jeg egentlig regnet med?