KiD MeSc aka. KiD CuDi - Rap Hard (demo)

Hvis navnet KiD MeSc ikke umiddelbart siger dig noget, så er det fordi vedkommende på nuværende tidspunkt går under det mere genkendelige KiD CuDi. Tilbage i 2000/2001, var han dog blot endnu en af mange up-and-coming high-school rappere, som drømte om større og bedre tider. For et par uger siden, dukker der så pludselig dette "demo mixtape" op fra samme periode, og som ikke umiddelbart er blevet lækket før. Men hvad er historien bag, og er det overhovedet the real deal eller blot endnu en internet kreation.

Rimelig konkret kan man sige både og. På den ene side så har Kid Cudi lavet et album under navnet "Rap Hard" mens han gik på High School, hvilket han selv bekræfter, men på den anden side, så viser det sig også rimelig hurtigt at det ikke er den oprindelige/originale version som bliver delt med lynets hast over blogosfæren. Det kan vi selvfølgelig ikke have, og det er jo netop formålet bag "En tba ting"  at få afdækket den slags.

Det interessant ved den pludselige lækkage, er dog ikke så meget at der er fejl, men derimod den rimelig store mængde folk, som pludselig dukker frem hist og her, dels med informationer, men også med links til den oprindelige version. Ærgerligt at der skulle det til, før de besluttede at dele det med masserne.

Det som man kan udrede er følgende, Rap Hard er en demo udgivelse som blevet lavet i et samarbejde med Kid Cudi (dengang KiD MeSc) og hans gode ven Mel Whiskey, som han efterfølgende har nævnt i et par af hans tracks. Albummet blev lavet i 2000/2001 og delt ud på deres high-school samt til venner og bekendte - og sikkert også diverse selskaber. Den oprindelige læk af Rap Hard er efter sigende fra en fyr, som har fået en CD med blandede demoer af sin fætter, som gik på High School med Mel Whiskey. Da han ikke har kendt de respektive titler, har han selv fundet på nogle. Det forklarer hvorfor den oprindelige lækkage havde forkerte titler, og hvorfor flere nævner at "Spontaneously Combust" ikke var tiltænkt Rap Hard projektet.

Den originale tracklist ser således ud:
  1. Intro
  2. Not Average*
  3. Skit
  4. Rap Hard*
  5. Pimpin'
  6. Interlude
  7. That Nigga
  8. Original Cudder*
  9. Skit 2
  10. All The Time*
  11. High Life*
  12. Mr. K.I.D.
  13. Rain
De hovedsagelige ændringer er at numrene med * har fået ændret titler til de originale, "Spontaneously Combust" tracket er som sagt fjernet og "Mr. K.I.D." og "Rain" er blevet tilføjet. De to sidste tracks var ikke på den oprindelig lækkage og der gik ikke mere end et par dage med en del forundring over udeblivelsen, før en venlig sjæl valgte at lække dem og derved gøre udgivelsen komplet.

Om selve udgivelsen kan man sige at den repræsenterer Kid Cudi da han kun var 17 år og stadig var i gang med at finde sit eget udtryk. Der er virkelig nogle perler i blandt, specielt dem hvor man begynder at kunne ane den stil som han har skabt sin karriere på i dag, så det er bestemt ikke kun hardcore Cudi fans som vil få noget ud af den. Kvaliteten er som man kan forvente sig af et hjemmelavet album lavet af to kids på 17 år, ikke alt for godt, men heller ikke afskrækkende dårligt.

Tryk her for at hente: KiD MeSc aka. Kid Cudi - Rap Hard (demo)