Da vi sidst slap Mainostradamus, var det nogle af hans aller første forudsigelser, men alligevel klarede han sig ganske udemærket med lige over 50% rigtige. Allerede året efter bliver han dog mere specifik, og øger derved chancen for fejl.

Men lad os da bare kaste os ud i det, og belyse præcis hvilke forudsigelser som blev til noget, og hvilke som ikke gjorde.

2010 Predictions
  • "Rihanna likes girls"
Efter bruddet med Chris Brown - som Mainostradamus tidligere forudså, begynder Rihanna virkelig at blomstre, blandt andet med mere vovet videoer, som blandt andet er spækket med S/M undertoner og dominans. Så det ville næppe være nogen overraskelse, hvis hun sådan pludselig begyndte at kunne lide piger, for ligesom at pirre hendes mandlige lyttere lidt mere. Ganske som Mainostradamus forudsiger det, begynder rygterne at florerer omkring Rihannas bi-seksualitet, godt hjulpet af flere tvetydige udtalelser fra Rihanna selv... desværre for Mainostradamus, sker det dog allerede i slutningen af 2009, dvs. et par måneder før denne runde forudsigelser udgives.
  • "Mens pants getting tighter"
Øhm, nej ikke rigtigt. Selvom det er rigtigt at hele "skinny jeans" fænomenet tog fat i 2010, med ekstrem meget fokus, så var trenden allerede godt i gang inden 2010. Desuden så ved vi alle, at det først var i 2011 at de stramme bukser nåede det absolutte nulpunkt.


  • Lil' Wayne kommer hjem fra fængsel og erklærer at han er muslim
Lil' Wayne blev løsladt fra sit efterhånden rimelig kendte fængselsophold, den 28. november 2010, desværre for Mainostradamus var han dog lige så kristen da han kom ud, som da han kom ind.
  • Lil' Kim laver comeback
The Notorious K.I.M. havde været fraværende fra rap scenen siden hendes "G.O.A.T." mixtape fra 2008, som desværre blev glemt lige så hurtigt som det tog at downloade. Men med en en mindre bøf med Nicki Minaj, er der gode chancer for at hun ville udnytte muligheden for et comeback... desværre for Mainostradamus er han et år for tidligt på den, da det først er i 2011 at Lil' Kim vælger "beef-to-fame" metoden.
  • DMX laver comeback
Ligesom med Kim, så var der gode chancer for at tro DMX vil bruge det meste af 2010 på et comeback, godt hjulpet af et planlagt reality program. Desværre for Mainostradamus og ikke mindst DMX, ender han dog med at tilbringe det meste af 2010 bag tremmer, helt ind til midten af 2011.

  • Den sagnomspundne "gay rapper" vil stå frem
Den meget omtalte "gay rapper" er efterhånden blevet noget af en myte i hip hop, for selvom alle ved at der selvfølgelig findes homoseksuelle rappere, så er der absolut ingen der vil stå frem, og alle mistænker alle. Men hvilke "gay rapper" rygter var der så i 2010? - først og fremmest var der Lil' B, som altid har været meget tvetydig i sine udtalelser, så var der de mere spekulative omkring Guru og hans forhold til "super" produceren Solar. Sidst men ikke mindst var der Drake... need I day more, selvom Mainostradamus næppe ramte helt plet, så taler denne video da vist for sig selv ;-)
  • "Tiger [Woods] on cover of pornos"
No shit Sherlock
  • "Jay still ain't retiring"
En lille on-going joke i hip hop land efter Jay-Z' mildest talt mislykkedes tilbagetrækning. Ikke ligefrem en seriøs forudsigelse fra den alvidende Mainostradamus, tsk, tsk.
  • Maino får endelig fingrene i Cassie
Maino har altid haft lidt af en crush på Cassie, som han dog ikke har kunne få fingrene i, på grund af sin forlovelse med Diddy. Efter bruddet med Diddy, ser det dog endelig ud til at Maino har en chance, desværre ser det ikke ud til at Maino kommer tættere på Cassie end hans remix af hendes "Me & U" track, som kom ud helt tilbage i 2006.

Hvad siger regnestykket?
Man må sige Mainostradamus virkelig ikke lever op til sit navn med sine 2010 forudsigelser, som skraber bunden i forhold til året før. To rigtige er alt hvad det kunne blive til, og selv hvis jeg er large og giver ½ rigtig for Drake som "gay rapper", så er det virkelig ikke godt nok til at bibeholde sin titel som Mainostradamus. Forhåbentlig ser det bedre ud med hans "Predictions" for 2011...