Det sidste stykke tid, har vi været heldige at kunne opleve en lang række af de rappere som er med til at definere i hvilken retning rap kommer til at bevæge sig i løbet af de næste par år. Det er således blevet til mainstream heavy-weights som Mac Miller og Wiz Khalifa, samt undergrunds darlings som Action Bronson og snart Freddie Gibbs, som det danske hip hop publikum er blevet forkælet med. Nipsey Hussle er ligeledes en sådan artist, som så småt er i gang med at fodfæste sig som etableret west-coast artist, samtidig med at han allerede har ansamlet sig et stort og trofast følge.

Også i Danmark formåede Nipsey at tiltrække et relativt stort publikum, som ellers så ud til at blive en noget halvtom affære. Heldigvis var salen dog godt fyldt, da Nipsey Hussle indtog scenen et par minutter efter den planlagte showstart og det var da også med megen energi fra både publikum og hovedpersonen selv, at koncerten blev skudt igang.

Desværre var der tidligt problemer, hovedsageligt med lyden, som simpelthen var en decideret skændsel. Jeg må indrømme at jeg aldrig har oplevet så dårlig lyd, og specielt ikke på Lille Vega/Vega, som efterhånden har et af Danmarks bedste ry, hvad angår lyd. Ikke desto mindre var det tilfældet, og selvom det var tydeligt at Nipsey Hussle kunne levere sine tekster uden problemer - som det blev bevist gennem små acapella sessioner, så var det flere steder decideret umuligt at høre hvad der blev rappet, så flere af numrene simpelthen blev blandet sammen i en uigenkaldelig masse.

Så selvom der blev leveret et væld af tracks, fra "Keys To The City", "Mr. Untouchable" og "Road To Riches" til hans vers fra Drakes "Killer", så forblev koncerten en fest for de aller forreste, som tydeligvis var de eneste som virkelig blev revet med af energien fra scenen, der aldrig rigtig nåede ud over resten af salen, på grund af den elendige lyd. Hen mod slutningen blev der dog rettet op på lyden og især de tre sidste numre, i form af "I Don't Give A Fuck", "Bitches Ain't Shit" og "Hussle In The House", gav indikationer om hvilken fest der reelt set kunne have været tale om, hvis bare lyden havde været i orden.

Om det skyldes en ualmindeligt urutineret lydmand, eller en lidt for ivrig DJ uden forståelse for akustik, kan jeg ikke svare på. Men det var virkelig en skam, både for Nipsey og publikum som helhed, at der ikke kunne leveres de fornødne lydmæssige rammer, for det ødelagde helt grundlæggende en ellers energifyldt og god optræden. Jeg vil lade Drux fra DrozDailySteezin.dk have det sidste ord, idet han opsummerede hele koncerten helt perfekt på blot 6 ord efterfølgende over twitter.

"Nipsey Hussle gjorde hvad han kunne..."