A$AP Rocky må nok siges at være bookingen, hvad angår rap/hip hop, for selvom The Roots måske er hovednavnet, Wiz Khalifa måske er mere etableret, eller Evidence og Royce Da 5'9 måske er mere "real", så er A$AP Rocky årets enfant-terrible, som skulle sikre at Roskilde Festival i et vist omfang kunne siges at have "øret mod gaden" - om man vil. Mere konkret kan man sige at A$AP Rocky er 2012's Odd Future, og i høj grad en booking som beviste at Roskilde Festival også kunne følge med - også selvom de ikke opsnappede Joey Bada$$, som ellers varmer op for A$AP på et par andre europæiske gigs for tiden... eller Danny Brown... eller...

Men nu skal det ikke handle om hvad der kunne have været, men derimod hvad der rent faktisk var, for på mange måder er jeg efterhånden blevet ekstra kritisk overfor de her lidt for hypede rappere, som så ikke rigtig leverer varen alligevel. For selvom Odd Future da godt nok blev hyldet af alskens medier sidste år, så var jeg betydeligvis mere kritisk overfor kollektivet, som ikke rigtig leverede på rap-fronten.

Heldigvis for A$AP efterlod han et betydeligvis mere positivt indtryk på mig, da han allerede fra starten af koncerten, viste at han bestemt kunne gøre andet end at hoppe rundt og råbe "FUCK SWAG". I den henseende var A$AP en charmerende og dygtig rapper, der med et leopard-printet håndklæde om hovedet, spændt fast med en karakteristisk sort snap-back, virkelig er en "pretty motherfucker", som havde publikum i sin hule hånd.

Og publikum var - som det efterhånden er blevet kutyme til de her "ungdoms" koncerter, fuldstændig oppe at køre. Der blev crowdsurfet, der blev moshet og der blev flashet til den helt store guldmedalje, og A$AP Rocky lod sig tydeligvis rive med af det hysteriske publikum. Det var rent ud sagt en fornøjelse.

Højdepunkter var der bestemt også mange af, og nærmest alle numre blev modtaget med samme begejstring og eufori fra publikum, som blev ført igennem alle hans hits, hvor det især var numre som "Pretty Flaco", "Wassup", "Purple Swag", "Get Lit", "Bass", "Goldie" og "Peso", som fik hele salen til at gå amok, men jeg kunne rent ud sagt nævne dem alle.

Men, men, men, A$AP Rocky har jo egentlig ikke SÅ mange tracks at vælge imellem, og det blev hurtigt klart at koncerten ville forblive en relativ kort sag på kompakte 45 minutter, hvilket der i grunden ikke er noget galt med, for hold da fest nogle 45 minutter det var. Men i stedet for at anerkende denne begrænsning valgte A$AP i stedet, at lade sin DJ køre et par tracks af for os, under frasen "Denmark, can I party with you!?" blev der således fyret op for alt fra Chief Kief's "Shit I don't like" til David Banners "Like A Pimp", til umiddelbar begejstring hos publikum... i hvert fald i starten.

For efter et kvarters fest med A$AP og hans DJ, og en temperatur som nærmede sig de 40° inde i det pressede Cosmopol telt, begyndte en stor del af publikum at udvandre, og det var tydeligt at publikum var alt for trætte og forvirrede da A$AP valgte at slutte showet med et sidste nummer, efter næsten 20 minutters DJ set. Synd for publikum, men også synd for A$AP, som rent faktisk leverede et brag af en koncert.

Om det var fordi A$AP havde kontraktuelle forpligtigelser til at levere et 60 minutters show, eller om det rent faktisk er fordi hans show generelt er skruet sådan sammen, kan jeg ikke sige. Men det var en noget antiklimaktisk afslutning, på en koncert der ellers ossede af energi og overskud, fra både A$AP og publikum. Det er paradoksalt at jeg ofte klandrer hip hop/rap artister for at levere alt for korte koncerter, når A$AP i denne sammenhæng havde gjort klogest i at holde sig til sit 45 minutters set.