Som jeg allerede har nævnt et par gange, så er Macklemore uden tvivl en af de mest interessante hip hop bookinger ved årets Roskilde Festival. Dels fordi han aldrig har været forbi disse kanter, men hovedsageligt fordi han umiddelbart er godt på vej til at blive "the-next-big-thing" om han vil det eller ej. Og det var da bestemt heller ikke gået Roskilde Festivalgængernes næse forbi, at Seattle rapperen med det store buzz ville være at finde i dagens all-hip-hop-line-up ved Cosmopol, som var fyldt til randen med fans såvel som nysgerrige.

Macklemore er allerede ved at opbygge sig lidt af et ry hvad angår hans liveshows, og efter dagens opvisning kan man godt forstå hvorfor. Fra starten blev der lagt i ovnen til en energifyldt koncert, og med den super energiske producer - der i dagens anledning også agerede hypeman, Ryan Lewis, og den ligeledes energiske trompetist/all-round-musiker Owour Arunga, var det op til Macklemore at leve op til sin egen hype... og det gjorde han bestemt.

Med de to åbningstracks "Make the Money" og "Life Is A Cinema", hoppede han således rundt på scenen, til stor begejstring for publikum, som kvitterede med stor jubel. Netop publikums modtagelse af Macklemore, kom tydeligvis bag på Seattle rapperen, som efter eget udsagn ikke havde forventet meget mere end 500 mennesker i teltet, der ellers var godt proppet med en kapacitet på 5000, som alle lod sig rive med af den gode stemning.

Således blev vi ført igennem et mindre repertoire af Macklemores bagkatalog, fra hans nyeste nummer om kærligheden til genbrugsbutikker (Thrift shops), forbi det lidt ældre "Otherside" og hen til det nyeste hit "Wings", som uden tvivl var koncertens højdepunkt.

Efter wings, blev det hele dog lidt underligt. Med en alt for lang intro ledende op til det mere festlige "And We Danced", som muligvis gør sig godt i et større setup, endte det dog med at blive en ret irriterende pause i et ellers stramt set. Heldigvis blev det hele ført godt til ende, med det ligeledes festlige "Irish Celebration", som fungerede som rigtig god afslutning på en dejlig koncert.

Med en spilletid på stramme 40 minutter, som del af den Rhymesayers showcase der ramte Cosmopol denne lidt triste fredag, leverede Macklemore bestemt varen, godt hjulpet af et super veloplagt publikum og nogle energiske folk bag sig. Og til trods for den lille forstyrrelse hen mod slutningen, så glæder jeg mig virkelig til at kunne opleve ham igen, dog med lidt mere tid på programmet.